Lehet valahol panaszt tenni állatorvos ellen, esetleg perbe fogni?
Nyugalmat és gyomor ideget megzavaró sorok következnek, csak az olvassa el, aki bírja!
Esett leírás:
A doberman-németjuhász keverék kutyám hányás és hasmenéses tünetekkel vittem le az állatorvoshoz. Másnap vettem észre, hogy a hasán ill. nemi szervén véraláfutásos a bőr és óriási duzzanat található, és 40 fokos láza van a kutyának. A vizelni csak cseppekben tudott. A doki antibiotikum és gyulladás csökkentő injekciót adott neki négy napon át, jó pénzért, de fogalma nem volt mi is az ott! A nemi szervét is többször megvizsgálta.
Az állapota nem igazán javult a kutyámnak, ezért elvittem egy állatkórházba, ahol katéter segítségével 1L vizelete engedtek le, és megállapították, hogy a kutya nemi szervének a végén elhalásos részek találhatóak! Továbbá, helyi érzéstelenítés révén feltárták a duzzanatot, ami valójában egy tályog és kb 2-3 dl gennyet távolítottak el. Érdekes módon az állatorvosunk erre nem volt képes, bár a műtétet említette, de azt is, hogy ő azt nem vállalja a kutya kora (12 év) miatt, ellenben alternatív kezelés, pl állatkórházat nem említette. Érdekes módon az állatkórházban megtudták oldani!
Nekem is volt egy hasonló esetem az 5 éves kutyámmal. Az akkori dokink szerint -miután csináltattam egy teljes kivizsgálást- gyenge a szíve, holott az ország egyik legjobb kardiológusa szerint nincs vele gond. De ez a mi dokink azt mondta, hogy azonnal kezdjük el vitaminokkal kezelni, és havonta vigyem kontrollra. Nem hagyott nyugodni, hogy egy szakember szerint egészséges, egy másik szerint meg meg sem éli a 10 éves kort. Elvittem az eredményeket több orvoshoz is, mindenhol azt mondták, hogy nincs vele baj, viszont az első helyen azonnal észrevették a vérkép alapján, hogy microfilaria parazita fertőzése van... Ez viszont egy nagyon komoly gond is lehetett volna, szerencsére kikezeltük. Marha mérges voltam a dokira, amiért le akart húzni, hogy a szívével hordjam kontrollra, meg ilyen gyógyszer olyan kiegészítő, és eközben egy tényleg fontos dolgot meg nem vett észre.
Azóta is oda járunk, ahol észrevették a fertőzést, a régi dokinál másfél éve nem voltunk.
6 év után viszont találtunk egy olyan orvost, akire tényleg rá merem bízni a kutyámat. A másikban teljesen elveszítettem a bizalmamat.
Sokáig én is mérges voltam, aztán beláttam, hogy ő is ember, ő is hibázik. Túlléptem rajta, a lényeg, hogy a kutyám jól van, és végre van egy jó állatorvosunk:)
Én azt mondom, hagyd a fenébe, nem éri meg a pereskedés, és amúgy sem érnél el semmit, szerintem még kártérítést sem kapnál.
1.: nem a pénzről van szó!
2.: egy orvosnak kutya kötelessége észre venni az elhalt szöveteket!!!!!!!!!! akármilyen gyakorlati tudomány!
3.: állatorvos és állatorvos között nincs különbség, úgy értem nincs általános állatorvos és tudom is én milyen állat szakorvos!
4.: ha már nem tudja mi is a baja legalább legyen annyi benne, hogy elküld egy sokat látott állatkórházba!
5.: oké, hogy nem vállalja a műtétet az altatás miatt, de érdekes módon meg lehetett oldani helyi érzéstelenítés mellett is! Ha 1-2 nappal később megyek a kutya hólyagja szó szerint szétrobbant volna a már több mint 6 napi vizelettől!!! Szerintem alap ismeret katéterezni! Ha valamihez nincs meg a megfelelő eszköze, akkor ahogy már írtam tovább küldhetett volna egy jobban felszerelt helyre!
6.: a pénisz végén található elhalás miatt, lehetséges, hogy a kutyám hátralevő életében vizelet tartási gondjai lesznek, ami igazán nekem jelent problémát és kárt!!!!! Na, ezért perelném be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!