Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire kell odafigyelni a mopsz...

Mire kell odafigyelni a mopsz otthoni fialásával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Valaki segítene nekem aki sok tapasztalattal rendelkezik a mopsz otthoni fialásával kapcsolatban? Nem szeretném elvinni császároztatni mert nem árulni hanem elajnádékozni szeretném őket a gazdiuk is már megvan. Mire kellene oda figyelni bármire hajlandó vagyok vele kapcsolatban mert ő a szemem fénye!
2012. szept. 8. 13:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia!

A magzatvíz elfolyása után nem 2, hanem 4 órán belül kell indulni a szülésnek.

A többivel egyetértek az előttem hozzászólóval.

2012. szept. 8. 16:07
 12/14 A kérdező kommentje:
jólvan köszönöm szépen :)
2012. szept. 8. 16:09
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Jó tudni, hogy kaptál értelmes választ,de én csak sajánli tudom a kutyád...a "szemed fényét" kitenni ilyennek...akkor biztos világtalan...
2012. szept. 8. 17:58
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként utolsó ezt én se értettem soha. Én rendszeresen jártam egy tenyésztő ismerősömhöz és 4 alom születését végignézem mire lemertem hozni az első almomat. Ma már néha én szoktam más kezdő tenyésztőkhöz járni segíteni a fialásnál vagy hagyom, hogy jöjjenek tanulni. Számomra elképzelhetetlen, hogy valaki szeret egy kutyát és nulla ismeret nélkül bele mer vágni, láttam én már szukát és egész almot elpusztulni ellés alatt, nem egy szülésnek lett császármetszés a vége, súlyos vérveszteség, nyitott szájpadlásos kiskutya stb a szopóreflex hiánya már szinte meg se lep és rutinból használom a gyomorszondát is, sok öröm van a születésben de több a vér és egy egész boldog alom se kárpótolja az embert néhány halál miatt. Nincs szomorúbb mint amikor a frissen szült szuka keresi a kicsiket de az egész almot elvitte egy baktériumos fertőzés vagy mikor 3 óránként éjjel-nappal eteti az ember az árván maradt kicsiket.

Meg fárasztóbb sincsen egy alomnál, ha egészségesek is akkor is minimum 2 héten át szinte 24 órás felügyelet jelent egy alom felnevelése...

Mások meg csak hip-hop belevágnak... vagy én vagyok nagyon gyáva vagy ők nagyon bátrak

2012. szept. 8. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!