Tacskó viselkedése?
A sajátomból kiindulva :
nagyon makacs :D
tudna tanulni,mert van esze,de gyakran nem akar.ha egy icipicit meg ráerőltetném a dolgokat,egész nap duzzog :D
állandóan maxon pörög,2 órás séta után is még megy a lasztiért hogy játszunk.
kajával minden elérhető,mondjuk én családi házban lakom,nincs túletetve mint a legtöbb panellakó,a nasinak mindig örül(ne).
ugye az alap természetétől is függ,hogy kinek ajánlható,én pont egy hiperaktívat fogtam ki.
alapjában véve nagyon mozgékonyak.sportos családba tökéletes,mellette a mérete miatt ugyanolyan jó kanapékutya.imádna az ágyban fetrengeni.
nem tudom másoké milyen könnyen idomítható,de nemhiába mondják hogy makacs :D
Mindenképpen olyannak, aki rendesen megfuttatja és nem eteti túl. Hízásra hajlamos, de nagyon mozgékony fajta.
Most halt meg 17 évesen a tacsink és még tavaly nyáron is futkosott, csak idénre lassult le nagyon.
A viselkedése a neveléstől függ. Nagyon jó jelzőkutya, mert még a 3. szomszédhoz közelítő idegeneket is ugatja. A házigazdákat is, csak azt másfajta hanggal. (Tehát nem halk jószág.) Mivel igen mozgékony (, ha jól van karbantartva), folyamatosan őrzi a házat.
Nekünk nem volt gond az ülsz, fekszik, vársz, gyere ide... betanítása. A labdát, mivel imádnak játszani kb. 1 nap alatt apportírozta. Amit szerintem felejts el (bármilyen kutyánál) az a rugós póráz. Ugyanis akkor a kutya pont azt nem tanulja meg, hogy a póráz egy gát, amikor a gazda mellett kell haladni. Ez a séta elején egyébként általában igen nehezen megy... :-)
Termetéből következően, a megtanult parancsszavakat az összes közelében élő felnőttől/nagy gyerektől elfogadja, de mindig van persze fő főnök is.
Gyerekekkel is barátságos, ha van a közelében, de kisgyerek valamilyen nyalánksággal, vagy kajával a kezében ne közelítsen hozzájuk. Simán elveszi, aztán jön a bömbölés.
Aki fél tőlük, vagy akiktől ők nagyon félnek - nem szimpik, egészen közelről a bokához kapkodó mozdulattal ugatják, ami még ilyen kis kutyától is elég ijesztő.
Nagyon okosak, tudják, ki mit enged meg nekik: nálunk nem mehetett fel semmilyen bútorra, édesanyámnál sem, a húgaim/barátnőim lakásaiban viszont a legkényelmesebb fotelokba is elterpeszkedett, ha hagyták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!