Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Labradort lehetne csibészeltetni?

Labradort lehetne csibészeltetni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy szinte az egyik legnyugodtabb fajta ráadásul puha szájú is. Eszem ágában sincs csibészeltetni :D csak érdekel, hogy lehetne e?:D

Ma pont beszéltük ismerősökkel, hogy vajon ha este sétáltatom és megtámadna valaki akkor megvédene? vagy csak ugatna ?

2012. szept. 5. 23:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
56%

Cerberos. Persze klikkert meg morgást nem fogsz ott találni, pórázzal dolgoznak, viszont nagyon sok rehabilitált problémás kutya rohangál náluk, akikről nem gondolnád, milyenek voltak előtte.

A válaszod meg számomra azért visszataszító, mert kicsit olyan "én már csak a bioponnal fogok mosni, mert annyira csodálatos és megváltoztatta az életemet, meg a szomszédomét, meg az anyósomét is" reklámszöveg, több benne az érzelem, mint a tény, és sokkal kevésbé kapcsolódik a kérdéshez, mint kellene. Szektaszagú, na, és bevallom, én már tényleg tikkelek, ha valaki a tükörmódszerről kezd el beszélni, annyira idegesít az, hogy vallást csináltak belőle. Ennek ellenére szoktam ajánlgatni, tehát ismétlem, nem a módszerrel van bajom, csak a légkörrel, ami körülveszi.

2012. szept. 6. 12:45
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Írd le nekem légy szíves privátba hogy mit értesz hagyományos öv alatt. (azért privátba mert nem szeretnék itt veszekedést). Már nem egy hozzászólásodat olvastam öv témában,és baromi kíváncsi vagyok hogy milyen a te meglátásod szerint egy "hagyományos öv képzés".

2012. szept. 6. 12:45
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Munkakutyás iskola, tehát nem a lakossági rehabilitációs, Fifikés esetekre szakosodott pl az Eb-Dorado, a színvonalról már csak maga az a tény is elárul valamit, hogy az országos csapatból 3páros (de lehet rosszul vagyok informálva és 4) ebből a suliból kvalifikálta magát az idei munkakutya vb-re. Szintén minőségi, főleg munkakutyás iskola a kőbányai Happy Dog Benke András vezetésével.

Egy boxernek mivel ÖV fajta tényleg jót tesz az ÖV foglalkozás, egy labinak meg szerintem százszor hasznosabb és élvezetesebb az apportozás, földön-vízen.

2012. szept. 6. 12:52
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
(A Cerberost meg azért nem írtam, mert Akumi már említette, természetesen őket is a normális, teljesen megbízható és a lakosságnak leginkább ajánlott iskolák közt tartom számon)
2012. szept. 6. 12:54
 15/26 anonim ***** válasza:
50%

Na, én meg a Cerbire tikkelek.:D

(A tükrösöknél is rengeteg rehabilitált kutya van... külön terápiás oktatók vannak erre.)

És nekem meg az szektás, hogy bizonyos kutyák örökbeadhatósága után ilyen szövegeket találok:

csak akkor adják örökbe, ha a gazda vállalja, hogy minden hétvégén kutyájával megjelenik a Cerberoson...

Miért pont ott???

na mindegy.

Az eddigi válaszaim nem tudom, miért ne lennének a kérdésre válaszok.

Ha valakinek ez nem egyértelmű, ott nem hiszem, hogy én vagyok a hibás...

Annak a válaszolónak, aki VÉGRE konkrét sulikat ajánlott, nagyon köszönöm!

El fogok menni, nagyon kíváncsi vagyok.

(Mellesleg tükrösök is nyertek bajnokságot, ha jól tudom, az egyetlen kutya, aki sorozatban 3-mat is nyert, az is tükrös volt, és negyedszerre egy másik tükrös "verte".)

Ne de EZEK a válaszok az OFF-ok.:)

Én pedig most megyek kutyázni.:)

2012. szept. 6. 13:02
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Azért pont ott, mert a Cerberos, az Állatvédőrség, az Amstaffrescue nagyjából egy banda, és olyan kezekben akarják tudni a kutyát, ahol számukra ellenőrizhetően folyhat tovább a rehabilitációja. Ha nekem lenne egy potenciálisan veszélyes kutyám, én sem adnám úgy örökbe, hogy aztán vagy viszik suliba, vagy nem, vagy jó kiképzőhöz kerülnek, vagy nem... Ráadásul az így örökbeadott kutyáknak a Cerbis képzés ingyenes, tehát nem pénzt akarnak lehúzni az örökbefogadótól, csak biztonságban akarják tudni a kutya jövőjét.

A tükörsulisok viszont ha jól tudom, semmiféle állatvédelmi tevékenységet nem végeznek, így nyilván esély sincs arra, hogy velük kapcsolatban így hirdetett kutyákkal találkozz.

2012. szept. 6. 13:10
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tök mindegy milyen kutyaiskola és milyen ŐV képzés. A lényeg mindegyiknél ugyanaz, zsákmányösztönre építenek. Továbbá hogy vannak olyan fajták, amik erre javallottak és vannak, amiket szerintem nem szabad ŐV képzésnek alávetni. Mint pl. a labradort sem.

Sőt, még az úgynevezett őv munkakutyák esetében sem minden egyedet szabad. A rendőrségnél is szelektálják a kutyákat már kicsikorban, miután letesztelik őket. A teszt során megnézik, hogy melyik kutya miben jó, miben kiemelkedő, miben gyenge. Vannak németjuhászok, amiket kenyérre lehet kenni és emiatt nem is teszik őket járőrkutyának. Belőlük lesz nyomkövető, kábítószer, robbanószer kereső vagy odaadják mentőkutyának vagy vakvezetőnek.

2012. szept. 6. 13:48
 18/26 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Szerintem elenyésző kivételtől (pl pásztorkutyák) eltekintve a legtöbb kutya számára hasznos az ŐV foglalkozás, hiszen magabiztosságot tanul, kiélheti természetes zsákmányszerző-képességét és a gazdi megtanulja a legmagasabb ösztönállapotban is kontrollálni a kutyáját, ami a legfontosabb!

Hülyeség, hogy ezt csak a tükörsulikban lehet elérni.

Láttam már hagyományos suliban is ŐV foglalkozáson kis társasági kutyát, félénk labit, stb., akiket a segéd szakszerűen, a kutyák aktuális állapotát, reakcióit figyelve építgetett. Volt, akit csak simogatott, volt, akivel elhitette, hogy ha felé mozdul egy lépést a kutya, akkor elmenekül :)

2012. szept. 6. 22:19
 19/26 anonim ***** válasza:
Én pedig láttam nem egy báránylelkű kutyát, ami félős lett, illetve ellenpéldából is sokat, amelyik ha télikabátos embert látott akkor támadni próbált...
2012. szept. 7. 07:58
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Az elb*szott képzés az mindenhol elb*szott képzés, akár engedelmes, akár ŐV, akár bármi más. Meg kell válogatni, hova megy az ember, de nem csak egy tökéletes hely van a világban a hobbi ŐV-re.
2012. szept. 7. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!