Ti mennyi idős korában kezdtétek el sétáltatni a kutyátokat? Eleinte mekkora távot tettetek meg vele?
Figyelt kérdés
Nekem 3,5 hónapos a kutyám, naponta kiviszem őt sétálni, hogy szokja a pórázt, és magával a sétával járó szituációkat, tárgyakat(autó, motor, bicikli,stb) és idegen kutyákat, embereket. Nem megyek vele sokat, max 15 percet. Nem akarom túlterhelni. Szerintetek ez kevés vagy sok még neki?2012. szept. 5. 11:55
1/9 anonim válasza:
3.5 hónaposan már nagyon kevés a 15 perc. nyugodtan sétáltasd hosszabb ideig
2/9 A kérdező kommentje:
Akkor mától meghosszabbítom az időt.:)
2012. szept. 5. 12:13
3/9 anonim válasza:
en a kaummal 1-2 orat is setaltam mar 4 honapos koraban kissebb pihenokkel illetve a bichonommal 1 orat pihenes nelkul de ha elfaradt nem eri meg tovabbmenni nehogy valami baja legyen erdemes felvenni es hazavinni vagy megalni 5-10 perceket
4/9 A kérdező kommentje:
1-2 órát? Jesszus, én meg itt pattogok a 15 percemmel. :D Na jó, mától nagyobb sétákat teszünk meg.
2012. szept. 5. 12:15
5/9 anonim válasza:
két óra azért még fárasztó lehet neki (fajtájától s függ), de egyórás sétára minden nap kellene már vinned. az a lényeg, h ne futtasd, csak laza tempóban sétáljatok és figyeld a reakcióit, azokból kiderül, ha elfáradt. amíg ilyen meleg van, a késő délutáni órákra időzítsd a hosszabb sétát, h ne szenvedjen a forrróságtól
6/9 anonim válasza:
8 hetesen, kb 2 km, félúton egy parkban pihi és játék a többi kutyával. 10 hetesen már 4 km, kb 2 óra, közben úszás a Tiszában.
7/9 A kérdező kommentje:
Értem. Nagy mozgásigényű kutya, retriever keverék(utcáról összeszedett), úgyhogy mindenképpen elkezdem a nagyobb távokat. Kicsit félreinformálódtam, azt gondoltam, hogy neki még túl megterhelő lenne az 1 órás séta. De ezek szerint nem. Köszönöm a válaszokat!
2012. szept. 5. 12:24
8/9 anonim válasza:
ajanlom ha van valaki ismerosod akinek meg van kutyaja setaltasd vele meglatod a kutyanak is jobbb neked is es ha van valami nagyobb mezo,udvar ahova elengedhetitek nyugodtan engedd el hadd jatszodjanak ha a kutyusod bakkk illetve nyosteny az ellentetes nemmel vidd hogy ne nagyon legyen verekedes de ez a veszej meg nem all fent csak ojan 8-9 honapos kortol.
9/9 anonim válasza:
Nyugodtan mehetsz vele többet is, biztos élvezi a sétákat. Nem feltétlenül kell óriási távokat megtenni, a lényeg, hogy tartalmas legyen. Tanítsd őt, vidd kutyák közé, játszatok, lásson futókat, bringásokat, szóval szoktasd hozzá mindenhez, és akkor később nagyon kis nyugis életetek lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!