Van olyan, h az egyik kutya a házból megérzi a másik kutyát, aki kint van az utcán? Most akkor ne sétáltassam?
Szoktam sétáltatni a kiskutyám (csak 3-3 házig megy még el, mert kicsi és fél a nagykutyáktól), és az utcánkban beszólt egy nő, h arra ne vigyem már, mert az ő kutyája (benti kutya, csak néha engedi ki az udvarra) nem bírja az enyémet (persze a többi kutyával semmi baja), teljes idegbajt kap tőle, még este 11kor is úgy dobogott a kis szíve, h majdnem vitték dokihoz. Volt, h akkor mentünk sétálni, mikor ki volt engedve az udvarra a kutyája, és akkor tényleg ugrált, meg ugatott, dehát a kutyák ezt csinálják, ha másik kutyát látnak, pláne ha először, nem? Szóval azt mondta, h elég nagy az utca a másik irányba is, vigyem arra. Ráadásul semmi kérlek, v szép beszéd, hanem flegma módon utasított.
Utána a szomszédjától tudtuk meg, h még a házban is megérzi a kutya, ha ott vagyunk előttük :S
Mert mondjuk az megoldás lehetne, h amikor megyünk este, akkor beviszi a házba a sajátját ha véletlenül kint van, de így nem lehet. Mit szóltok?
Igen, van ilyen. Nekünk a harmadikon lakó kutya ugat le mindig, holott a ház mögötti parkban játszunk. Ja, mindezt úgy teszi h nem lát ki az balkaon, és az ablka csukva van. A kutyám nem is ugat kint, thát még csak hang alapján sem lehet.
De a nőnek meg sz@rj a fejére, nehogy már ne sétálhass arra, mert őkelmének nem tetszik....
Én végtelenül nyugodt ember vagyok, de az ilyen esetek nagyon felhúzzák az agyam.
Remélem továbbra is arra fogsz sétáltatni, nehogy már tényleg más mondja meg, hogy te merre menj, mert az ő kutyája ugat és nem bír magával. Itt főként a stílus, ami miatt ezt ajánlom. Ha én lettem volna ott biztos, hogy mondtam volna neki, hogy márpedig én erre fogom a kutyum sétáltatni. Ugyanakkor, ha normális stílusban, szépen megkér, hogy esetleg nem-e sétáltatnék a másik irányba, még el is gondolkoznék rajta. De így....
Ha te kutyád normális, a szabályoknak megfelelően sétáltatod, akkor nem szólhat egy szót sem.
Nem tudom, mások hogy vannak ezzel, de engem nem érdekelne, hogy ő nem tudja megnevelni a saját kutyáját. Az pedig nevetséges, hogy el akarja vinni dokihoz a kutyát, mert szívdobogása van. Tipikus esete annak, amikor az ember nem kutyaként, hanem emberként kezeli a kutyát.
Elsősorban neki kéne letiltania, korrigálnia a saját kutyája viselkedését, nem neked pampogni, hogy zavarod a kutyáját. Ha esetleg levinné sétálni és szocializálná, mindjárt nem azzal lenne elfoglalva az a szerencsétlen agyonfrusztrált eb, hogy energiatúltengésében más kutyákat pécézzen ki magának és hisztizzen miattuk.
Természetesen van olyan, hogy két kutya nem jön ki egymással, és igen, a lakásból is hallják/érzik, ha a másik a közelben van, de a gazdának kötelessége volna korrigálni a helytelen viselkedést, minden esetben.
Mivel a nőci flegma volt, én a helyedben ugyanúgy arra sétálnék a kutyával, nem foglalkoznék a "kérésével". A másik meg az, hogy nekem ne mondja meg senki idegen, hogy merre vigyem a kutyámat sétálni. Amiatt pedig ne legyen lelkifurdalásod, hogy a másik kutya idegbajt kap, az nem a te, hanem a gazdájának a hibája, sajnos.
Egyrészt ne foglalkozz a nővel, semmi köze hozzá, hogy mikor-merre sétálsz a kutyáddal. Nevelje meg a sajátját, vagy zárja el még jobban.
Másrészt a saját érdekedben a Te kutyádat is szocializáld és neveld meg, hogy ne féljen a nagy kutyáktól és merjen sétálni 3 háznál többet is. Hidd el, hogy nem jó 10 évig rettegésben élnetek!
Szia.
Azt,hogy Te közterületen merre vagy ahhoz semmi köze egyrészt , másrészt kérd meg rá,hogy hívja vissza a kutyáját ne korlátozzon téged a szabad kijárásban.
Ha pedig nem enged ki mégsem a kutyájával , akkor gondolom nem kell mondani mi a teendő...
A kutyádra pedig szólj rá ha le fel rohangál és őket ugatja ,hogy fúj rossz, és húzd meg a pórázt.
Mert ha nem szólsz rá ,akkor nem fog leszokni róla ,jogosan bosszanthatja a szomszédot is.
Köszi!
Én h tudnám elérni, h ne féljen a főleg nagyobb kutyáktól? tőlünk kb 4-5 házra van egy böhöm bernáthegyi, tőle eléggé fél :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!