Mi lett a kutyámmal?
"eleinte hagyják őket abban a hitben, hogy nekik mindent szabad,"
"Attól, h egy kutya "gyerek" még nem kell neki mindent megengedni."
Kötöszködhettek, ha nincs jobb dolgotok, de ilyeneket senki se állított, amiket ti kiolvasni véltek az általam leírtakból.
"5-6 hónaposan már el lehet kezdeni bizonyos szabályok bevezetését"
5-6 hónaposan MÁR el lehet kezdeni. Tehát addig nem szükséges. Pedig de :)
És nem csak szükséges, hanem baromi fontos. Sokkal, de sokkal könyebb egy fiatal kutyával tanulni, mint egy felnőttel.
Akuminál a pont.
És nem belemagyarázunk abba, amit írtál, csak reagálunk rá. Te írtad h addig nem szükséges szabály. Aztán ha ezt sokan megfogadják, akkor méginkább nő az elkényeztetett "hülyekutyák" száma.
"rosszért max annyi a büntetés, hogy NEM, és arrébb teszem"
Igen, én is így állítok fel szabályokat, nem engedem a kutyának, hogy rosszat csináljon. Nem mászunk kanapéra, nem harapunk, és nem játszunk alkalmi süketet, se két hónaposan, se két évesen, se később. Ezek szabályok. Ha te ezt csak nevelgetésnek hívod, legyen, csak tisztázzuk, hogy ugyanarról beszélünk :)
"egy felnőttet a harmadik ugyanolyan hibáért elzavarnának a fenébe, a kamaszodó kölyköknek megmutatják negyvenszer is"
""rosszért max annyi a büntetés, hogy NEM, és arrébb teszem"
Igen, én is így állítok fel szabályokat"
Erről beszélek, szerintem ez nem szabály. Akumi, amiket te hoztál páldának, az nálam a "tanítgatás", "nevelgetés" kategória. Az, hogy akár negyvenszer is elmagyarázom neki, hogy mit nem szeretek és mi az amit elvárok. A szabály az nálam olyan, hogy annak a megszegéséért kemény retorzió jár már az első alkalommal, ami olyan pszichés nyomást jelent, amit egy kölyök kutyán én nem alkalmaznék. Szerintem nem is tudná értelmezni.
Abban, hogy "5-6 hónaposan már el lehet kezdeni bizonyos szabályok bevezetését" nem szerepel semmi ami arra utalna, hogy "hagyjuk őket káoszkodni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!