A kutyám folyamatosan vakarózik de nincsenek bennek se bolhák se kullancsok akkor mitől lehet?
Figyelt kérdés
Már több mint egy hete észrevettem hogy szinte minden másodpercben vakarózik szegény és nem tudom hogy mit csináljak.Mindennap átnézem de semmit nem látok benne és sebek sincsnek a bőrén csak folyamatosan vakarózik mindenhol.2012. szept. 3. 18:42
1/11 anonim válasza:
Vidd el állatorvoshoz, ő megmondja, de az is lehet rászáll egy bogár és azért vakarózik.
2/11 anonim válasza:
allergia. csirke, vagy parlagfű, de egy allergia vizsgálattal pontosan ki lehet deríteni.
3/11 A kérdező kommentje:
Valószinűleg el fogom vinni csak reménykedtem hátha valami itthoni módszerrel meg lehet oldani:)
2012. szept. 3. 19:00
4/11 beda19 válasza:
Az én kutyáimnál is szokott ilyen lenni. Általában egy kiadós fürdetés segít rajtuk. De lehet, hogy száraz a bőre, vagy allergiás. Allergiás viszont, még a fűre is lehet!
5/11 Maxitabi válasza:
Tápallergia?? Próbáld ki,ha mást kap - már 2-3 nap után mérséklődhet a vakarózás..
De előbb doki nézze meg, nem atka,rüh-e, de ne hagy magad a drága hipoallergén orvosi tápra rábeszélni..Először derítsd ki, mitől van.
6/11 anonim válasza:
ugyanez van nálunk is sokszor,nekünk a bűzmirigy a bűnös sajnos én kutyámnak nehezen ürül. Nyomasd ki kozmetikussal vagy orvossal,ha utána is vakarózik akkor persze további vizsgálatok.
7/11 A kérdező kommentje:
Mondjuk a tápra még nem is gondoltam de mostanába kapott teljesen újfajta tápot de a másik kutyánknak semmi baja ezért csodálkozom.Tegnap volt fürdetve gondoltam koszos a bőre és hátha elmúlik de nem.Az is igaz hogy babasamponnal szoktam mosni és azt mondta nekem az egyik ismerősöm hogy attól kiszáradhat a bőre.
2012. szept. 3. 21:12
9/11 beda19 válasza:
Nekem az állatorvosom azt mondta hogy csak babasamponnal fürdessem, az a legjobb, az védi legjobban a börét!
10/11 anonim válasza:
Szia.Nálunk ugyanez volt,véresre kaparta magát szegény.Elvittem az állatorvoshoz és kiderült,hogy pollen allergia.Kapott szteroidot és jobban lett pár óra múlva.Viszont nagyon gyakori tényleg a csirkehús allergia....javaslom én is,hogy vidd el állatorvoshoz és váltsál tápot,biztos ami biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!