Szóval az lenne a gondom, hogy elfogyott a pénzem és nem tudok tápot (Dog Chow) venni a kutyámnak (Dog Chow mellé mindíg kap zöld kagylót(lupo san)). Ezért már másfél hete házi kosztot eszik a kutyám de ugyanúgy kapja hozzá a zöldkagylót!
Házi koszt alatt azt értem, hogy farhát rizssel répával tökkel vagy éppen pörkölt meg amiket mi eszünk! volt olyan h tarhonyát evett a kutya káposztával és farháttal! még 1-2 hétig sajnos nem lesz pénzem csak ilyen kajákra! nem lesz tőle baja?
Csak félek mert azt mondták, hogy a csont kiszúrhatja a kutya beleit vagy gyomrát! De nagyon sok embertől hallotta, h pl. a mamájának a kutyája mondjuk csak zsíroskenyeren vagy farháton nőtt fel és éltek 15évig:D én azért picit félek :S
2012. szept. 3. 10:20
3/13 anonim válasza:
Inkább zöldkagylót ne kapjon. Ha már választani lehet az elkövetkezőkben. Nagyon rosszat nem teszel neki de túl jót se a füszeres ételek nem tesznek túl jót a gyomrának. A fűszereken kívül a probléma a házi kosztal hogy egyébként nekünk se túl egészséges meg van hogy miből mennyit kéne nagyából ennie a kutyának. A házi kosztban meg sok mindent számolunk de a vitaminokat meg a tápanyagot nem. Persze belehalni nem fog sok kutya él házikoszton vidéken. De legközelebb inkább zöldkagylót ne vegyél. és inkább kapjon egészhónapba tápot.
2012. szept. 3. 10:21
4/13 anonim válasza:
Ha leégtél kicsit anyagilag, én azt javaslom, hogy ha csak pár hétről (2-3) van szó, addig kapjon Romeot.
Az Aldiban lehet kapni, és ahhoz képest, hogy milyen olcsó, hiába nem olyan minőségi, de azért a tescos "Darling" tápoknál sokkal jobb!
Az enyémek szintén anyagi gondok miatt már egy jó ideje ezt kapják, és gyönyörűen csillog a szőrük, aktívak, nem híznak de nem is fogynak, és a székletük is rendben van.
2012. szept. 3. 10:25
5/13 anonim válasza:
ilyen rövid idő alatt nem lesz baja, de fúszereset ne kapjon és csöves csontot sem.
2012. szept. 3. 10:46
6/13 anonim válasza:
Emberek! Azért nem kell a tápokat mindennél fontosabbnak hinni. Igenis kapja a zöldkagylót, a házi kosszttól meg semmi baja nem lesz.
A farhát nem tudja kiszúrni a gyomrát vagy beleit, mert nem csöves csont. Attól kell félni. Csöves csont van a combban és a szárnyban.
2012. szept. 3. 10:47
7/13 SenkixXx válasza:
A csonttól egész biztos,hogy nem fog kilyukadni a bele! :) Sőt az egészséges kutyának valamennyi kell is jót tesz neki (a kutya ősei,meg a sakálok,macskák.....ragadozók szőröstől- bőröstől falták fel áldozatuk) viszont a sok csont se tesz jót mert nem tudja jól megemészteni és szorulása lehet,de a házi koszt az szerintem jó,biztos szereti,főleg ha hús is van benne. :))))
2012. szept. 3. 10:48
8/13 anonim válasza:
20 évvel ezelőtt is házi koszton éltek a kutyák. jó nem tárkonyos pulykát kaptak, de főtt farhát, vad, rizs, tészta, stb. és ami kevés az ebédből megmaradt. bármilyen gagyi táppal sokkal többet ártasz, az csak megrohad a gyomorban.
2012. szept. 3. 11:10
9/13 anonim válasza:
Én mostanában kezdek elgondolkodni, hogy jobb lehet a házi koszt, mint a táp. Csak mi sajnos nemigen eszünk húst, meg mindent felfalunk, így érdemlegs maradékot nem tudunk adni a kutyának:)
2012. szept. 3. 11:48
10/13 anonim válasza:
Dehogy teszel rosszat,sőt szerintem még örül is neki,hogy nem tápot kap (tudom,hogy jó minőségű táp,de a kutyák ezt nem tudják:)
Nagyon ne legyen fűszeres azért az étel. Az én kutyám is kap házi kosztot,de az úgy néz ki,hogy külön van neki főzve pl rizs, csirke hús, mindenféle fűszer nélkül. A hús nyilván jobban ízlik neki mint egy táp :)
Semmi baja nem lesz,nyugi! Csontot is lehet neki adni attól se lesz semmi baja, csak ne ilyen vékony csikrecsont legyen,hanem mondjuk velős csont, abban még tápanyag is van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!