Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rosszat teszek így a kutyámnak?

Rosszat teszek így a kutyámnak?

Figyelt kérdés

Szóval az lenne a gondom, hogy elfogyott a pénzem és nem tudok tápot (Dog Chow) venni a kutyámnak (Dog Chow mellé mindíg kap zöld kagylót(lupo san)). Ezért már másfél hete házi kosztot eszik a kutyám de ugyanúgy kapja hozzá a zöldkagylót!

Házi koszt alatt azt értem, hogy farhát rizssel répával tökkel vagy éppen pörkölt meg amiket mi eszünk! volt olyan h tarhonyát evett a kutya káposztával és farháttal! még 1-2 hétig sajnos nem lesz pénzem csak ilyen kajákra! nem lesz tőle baja?

amúgy 1 éves labradorról lenne szó:)

2012. szept. 3. 10:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmi, de semmi baja nem lesz :)
2012. szept. 3. 10:17
 2/13 A kérdező kommentje:
Csak félek mert azt mondták, hogy a csont kiszúrhatja a kutya beleit vagy gyomrát! De nagyon sok embertől hallotta, h pl. a mamájának a kutyája mondjuk csak zsíroskenyeren vagy farháton nőtt fel és éltek 15évig:D én azért picit félek :S
2012. szept. 3. 10:20
 3/13 anonim ***** válasza:
8%
Inkább zöldkagylót ne kapjon. Ha már választani lehet az elkövetkezőkben. Nagyon rosszat nem teszel neki de túl jót se a füszeres ételek nem tesznek túl jót a gyomrának. A fűszereken kívül a probléma a házi kosztal hogy egyébként nekünk se túl egészséges meg van hogy miből mennyit kéne nagyából ennie a kutyának. A házi kosztban meg sok mindent számolunk de a vitaminokat meg a tápanyagot nem. Persze belehalni nem fog sok kutya él házikoszton vidéken. De legközelebb inkább zöldkagylót ne vegyél. és inkább kapjon egészhónapba tápot.
2012. szept. 3. 10:21
 4/13 anonim ***** válasza:
7%

Ha leégtél kicsit anyagilag, én azt javaslom, hogy ha csak pár hétről (2-3) van szó, addig kapjon Romeot.

Az Aldiban lehet kapni, és ahhoz képest, hogy milyen olcsó, hiába nem olyan minőségi, de azért a tescos "Darling" tápoknál sokkal jobb!

Az enyémek szintén anyagi gondok miatt már egy jó ideje ezt kapják, és gyönyörűen csillog a szőrük, aktívak, nem híznak de nem is fogynak, és a székletük is rendben van.

2012. szept. 3. 10:25
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
ilyen rövid idő alatt nem lesz baja, de fúszereset ne kapjon és csöves csontot sem.
2012. szept. 3. 10:46
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Emberek! Azért nem kell a tápokat mindennél fontosabbnak hinni. Igenis kapja a zöldkagylót, a házi kosszttól meg semmi baja nem lesz.

A farhát nem tudja kiszúrni a gyomrát vagy beleit, mert nem csöves csont. Attól kell félni. Csöves csont van a combban és a szárnyban.

2012. szept. 3. 10:47
 7/13 SenkixXx válasza:
100%
A csonttól egész biztos,hogy nem fog kilyukadni a bele! :) Sőt az egészséges kutyának valamennyi kell is jót tesz neki (a kutya ősei,meg a sakálok,macskák.....ragadozók szőröstől- bőröstől falták fel áldozatuk) viszont a sok csont se tesz jót mert nem tudja jól megemészteni és szorulása lehet,de a házi koszt az szerintem jó,biztos szereti,főleg ha hús is van benne. :))))
2012. szept. 3. 10:48
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
20 évvel ezelőtt is házi koszton éltek a kutyák. jó nem tárkonyos pulykát kaptak, de főtt farhát, vad, rizs, tészta, stb. és ami kevés az ebédből megmaradt. bármilyen gagyi táppal sokkal többet ártasz, az csak megrohad a gyomorban.
2012. szept. 3. 11:10
 9/13 anonim ***** válasza:
Én mostanában kezdek elgondolkodni, hogy jobb lehet a házi koszt, mint a táp. Csak mi sajnos nemigen eszünk húst, meg mindent felfalunk, így érdemlegs maradékot nem tudunk adni a kutyának:)
2012. szept. 3. 11:48
 10/13 anonim ***** válasza:

Dehogy teszel rosszat,sőt szerintem még örül is neki,hogy nem tápot kap (tudom,hogy jó minőségű táp,de a kutyák ezt nem tudják:)

Nagyon ne legyen fűszeres azért az étel. Az én kutyám is kap házi kosztot,de az úgy néz ki,hogy külön van neki főzve pl rizs, csirke hús, mindenféle fűszer nélkül. A hús nyilván jobban ízlik neki mint egy táp :)

Semmi baja nem lesz,nyugi! Csontot is lehet neki adni attól se lesz semmi baja, csak ne ilyen vékony csikrecsont legyen,hanem mondjuk velős csont, abban még tápanyag is van.

2012. szept. 3. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!