Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van olyan termék, illatanyag,...

Van olyan termék, illatanyag, ami a kutyát arra készteti hogy mondjuk a kutyapelenkára végezze a dolgát? SÜRGŐS!

Figyelt kérdés

a nevét letudnátok írni, vagy egy linkkel megtudnátok dobni?

válaszotokat előre is köszönöm!

2012. szept. 2. 21:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
83%
Igen, és a kölyök mocsokkal jár, de ez még nem ok arra, hogy össze-vissza neveljétek. Neki elég nagy váltás lesz, ha pelenkára szoktatod, aztán egyszercsak nem lehet már fent végeznie a dolgát, nem fogja érteni, hogy miért nem tudod eldönteni, hogy mit akarsz. A következetesség a legfontosabb dolog a kutyanevelésben; csak azt engedd meg neki kölyökként, és főleg arra neveld rá, amit felnőttként is elvársz tőle.
2012. szept. 2. 22:15
 12/21 A kérdező kommentje:
Pozitív megerősítést azt pártoljátok? ha mondjuk lent pisil, kakil, akkor egy jutalomfalatkával, és egy erős simogatás dicséret párosul
2012. szept. 2. 22:20
 13/21 sippara ***** válasza:
100%

Te érted félre. Nem eltűrni kell, hogy bepisil. Le kell vinni annyiszor és akkor, amikor ő akarja (mert minden kutya jelez, mielőtt elengedné magát), aztán a sétákat ritkítani és beállni a nektek kényelmesre (minimum 3 alkalom azért kéne egy nap). Ha nem mindig ugyanoda pisil, annyi nevelést és időt igényelne egy helyre szoktatni, hogy akkor már szobatisztaságra is nevelhetnétek. Erre viszont nincs "odaszoktató illatanyag". A pisi szaga a legtöbb kutyát vonzza (az enyém viszont sosem ugyanoda ürített, mikor még nem volt szobatiszta), a legtöbb ember számára viszont taszító.

Ha egyre többször pisil be, akkor valamit nagyon elszúrtok. Ha lent ürít, nagyon meg kell dicsérni (jutalomfalat, simi, játék), ha fent történik baleset, szó nélkül fel kell takarítani úgy, hogy ne maradjon utána szag (például felmosás+illatos antibakteriális törlőkendő kombinációjával).

A reakciód hangnemét viszont kikérem magamnak, nem hinném, hogy az én hibám, hogy nincs csodaszer és azt hiszem, normálisan fogalmaztam meg a válaszom. Ha a kutyával is ilyen hirtelen haragú vagy, ez lehet a gond.

Első voltam.

2012. szept. 2. 22:20
 14/21 anonim ***** válasza:

Amit leírtál, az a sztenderd szobatisztaságra nevelés, bár a jutalomfalatnak nem látom értelmét, de nagy örülés, dicséret természetesen jár neki, hiszen különben honnan tudná, hogy jót csinált-e vagy sem.

#13: nem minden kutya jelez, és legfőképp nem annyival előre, hogy fel lehessen öltözni és lerongyolni vele. Van olyan is, de ne általánosítsunk.

2012. szept. 2. 22:24
 15/21 A kérdező kommentje:
Az elsőtől elnézést kérek, felkaptam a vizet... Nem volt szándékomba, csak kiborult a bili. Egyébként egy palotapincsiről van sző, és igen legtöbbször azzal van a gond hogy nyüszít, és egyből pattanok, de amint odaérek, bepisilt, Egyre gyakrabban jelezz, akkor vakkant, az ajtó elé megy, és akkor visszük is. Úgy képzeljétek el ezt, hogy mondjuk 3 napig teljesen tök rendben van, azután 2 napig , napi 2-3 alkalom a bepisilés... Ez idővel gondolom megtanulja. Hány hónapos kortól képes visszatartani az ingereket? Mert tudom hogy ő most szinte mint egy baba, ha jön akkor jön, oda és akkor pisil amikor épp rájön...
2012. szept. 2. 22:29
 16/21 sippara ***** válasza:
Nem hallottam még kutyáról, aki ne jelzett volna valahogy (ha te igen/a tiéd sem jelez, akkor természetesen elfogadom az álláspontod, csak próbálok a saját tapasztalataimra támaszkodni), olyanról annál inkább, hogy a gazdi nem látta/nem figyelte/inkább felmosott, mint hogy rohanni kelljen. Az enyém tojás előtt kb 40 másodperccel jelzett... kutya kézbe, cipőbe belebújni, zacsi rutinosan a lakáskulccsal egy karikán, kulcs felkap, rohanás. Amíg az ölemben van, úgysem csinál semmit, letenni csak kint szabad. Persze, párszor becsúszik, balesetek mindig lehetnek, de az esetek túlnyomó többségében megoldható a gyors sprint lefelé (volt, hogy pizsamanadrágban és ballonkabátban feszítettem ébredés után két perccel a tojó kutya mellett, de ennek ez az ára).
2012. szept. 2. 22:31
 17/21 sippara ***** válasza:

Érdemes egy-két napot teljesen rászánni, 24 órában árgus szemekkel figyelni a picúrt. Ha hozzászokik, hogy a lenti "eredményért" simit, rengeteg figyelmet kap, a fenti balesetért meg a szó szoros értelmében semmit, rá fog jönni, melyik éri meg jobban a számára. Lehet, hogy ez két nap, lehet, hogy fél év. Addig sajnos takarítani kell, és minél többet figyelni, hogy minél több pozitív élmény érje a kinti ürítéssel kapcsolatban.

Egyébként négy óra otthonlét még belefér. Erre az időre érdemes lenne neki egy boxot beszerezni, maguk alá nem szívesen ürítenek, DE lehet, hogy mivel kistestű, nem is bírná ki a négy órát, erről kérdezd meg a dokit. Ha a hólyagja mérete miatt nem bírná még, de nem tudjátok másképp megoldani, akkor sajnos várni kell, amíg hosszabbodik a vizelet/széklettartási ideje, addig pedig szagmaradvány nélkül takarítani, a nap többi részében ugyanúgy szoktatva a lenti ürítéshez.

2012. szept. 2. 22:36
 18/21 anonim ***** válasza:
Sok kutyánál, főleg kölyköknél max. annyiból tudhatod, hogy mi jön, hogy rákészül a dologra (ami ugye nem jelzés, mert nem akar veled közölni semmit, csak így szokta és kész), kicsit köröz, toporog, aztán már ereszti is, az alatt nem viszed le a hetedikről mondjuk :) De ha ezt sem veszed észre, mert a másik szobába megy (az enyém például ha már becsinál, akkor hálisten fürdőbe vagy konyhába megy, könnyen takarítható részre :D), akkor bukta.
2012. szept. 2. 22:44
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Fokozatosan tanulja meg tartogatni egyre tovább, nem igazán lehet kort meghatározni, 2 és 10 hónap között mindent hallottam már. Mivel kicsi kutya, kisebb a hólyagja, három hónaposan szerintem szép eredmény, hogy csak ritkán van baleset :)
2012. szept. 2. 22:47
 20/21 anonim ***** válasza:
62%
Nekem van egy kutyakiképző ismerősöm (de állatkerti vadállatokat is képez külföldön), aki úgy csinálja, hogy először is fokozatosan szobakennelhez szoktatja. Nem írom le a menetét, ezt sok írásban kifejtik, de a lényege, hogy a kölyök végül imád majd benne lenni, pihenni, magától vonul be a kis vackába. Ha kiengedik, kiviszik a fűre, játszanak vele, ha bezárják, lefekszik és alszik. Mivel a kutyák nem szeretnek a saját helyükre piszkítani, megtanulja visszatartani, illetve feltűnőbben jelezni. Kegyetlennek hangzik, de ha belepiszkít, nem takarítja fel abban a pillanatban, egy kicsit otthagyja, így még inkább törekedni fog a szobatisztaságra. De persze ugyanúgy sokszor viszi le, foglalkozik, játszik vele, később be sem kell már zárni.
2012. szept. 2. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!