Mivel tisztítsam a kutyám fülét?
SEMMIVEL nem kell, és nem szabad tisztítani!!!
Majd ha már nagy szőre lesz, akkor a szőrt kell kitépni (nem vagdosni!) a füléből.
Első vagyok.
A szőrt nem ki lehet tépni, hanem ki kell tépni a füléből.
Belenyúlkálni , vagy bármi olyat csinálni, amihez pálcika kéne, tilos!
Huszonhatszor is lepontozhatsz, ez attól nem fog változni!
Ahhoz képest ismerek olyan módszert, maikor pálcikával tépnek szőrt. Sőt, ugye eredetile érfogóval kéne. Azzal elég nehéz anélkül, h belenyúlnál.
Az a lényeg, h tilos mélyre nyúlni. A legegyszerűbb fültisztító folyadékot használni, azt szépen bemasszírozod, a kutya meg kirázza.
Ne akadj ki egyetlen szavamon, akkor nem lehet, hanem kell. De kezdőként jobb lenne, ha a tenyésztőjére bízná, vagy kozmetikusra, legalább addig, míg megtanulja.
Én a komondor és puli fülszőrét is érfogóval szoktam tépni, epilálóport is lehet használni, de a fültisztító folyadék használata nélkülözhetetlen. Mert egy olyan kutya füle is begyullad a felgyülemlett fülzsírtól, amelyiknek nem nő szőr a fülébe.
Vegyél ilyet, ezzel esélytelen, hogy megsértsd a dobhártyáját:
Amúgy én sima fültisztító pálcikával szoktam, még soha nem sértettem föl a fülét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!