Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A ti kutyátokat mikor altatták...

A ti kutyátokat mikor altatták el, szerintetek mikor kell elaltatni?

Figyelt kérdés
2012. szept. 1. 19:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
11%
De ez pontosan arról szól, hogy nem akarom elengedni, jól látod, ahogyan a 92 éves szélütéses nagyanyámat sem alattuk el, hanem még 3 évig ápoltuk, és közben voltak szép pillanatai, a kutyámon is látom, ha nem is minden nap, de van mikor érezhető, hogy örül neki, hogy még él, és szeretik...
2012. szept. 1. 20:20
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
az előző kutyám 11 évesen kellett elaltatni, mert rákos volt és már nem lehetett rajta segíteni :(
2012. szept. 1. 20:20
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

JA igen nem akarod elengedni...az a baj hogy ez már durva morális kérdést feszeget..hogy mi az önzés ugye?

egyébként embert is altatnak el,csak nem gy hívják

2012. szept. 1. 20:23
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 4. válaszoló! Eddig mindenki azt írta, hogy akkor kellett elaltatni, mikor már elviselhetetlen fájdalmai voltak. Ha neked is az lenne, lehet te is kívánnád az eutanáziát.
2012. szept. 1. 20:25
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi a 14 éves német juhászunkat altattuk el.Nem tudott lábra állni és ment a hasa-ilyenkor fájdalmai is voltak mert nyüszített.-Bármilyen nehéz is volt elengedni őt,szerintem így volt a legméltóságteljesebb.
2012. szept. 1. 21:29
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

A spaninkat 16 évesen altattuk el, miután séta közben összeesett és nem tudott a saját lábacskáin hazajönni. Nem volt beteg egyébként, a doki azt mondta, hogy ha nem vittük volna el, pár héten belül úgyis elvitte volna a végelgyengülés, és nem akartuk, hogy szenvedjen. A skót juhászunk rákos volt, 13 éves korában kellett úgy döntenünk, hogy oltsa le a doki, mert hiába a műtétek és a gyógyszerek, látszott a kutyán, hogy szenved. Borzasztó rossz volt mindkét kutyus halála, de úgy voltunk vele, hogy nem akarjuk megkeseríteni életük további részét azzal, hogy végignézzük ahogy belepusztulnak a szenvedésbe. Így mindketten úgymond "megmenekültek" ettől a tortúrától.

A 4. válaszolóval pedig abszolút nem értek egyet. Nem tudom, látogatott-e már krónikus, vagy ápolási osztályt az illető, ahol olyan öregemberek tengetik utolsó napjaikat, akik betegek, nagyon súlyos rákos, vagy stroke-os betegek, és minden nap azért könyörögnek, hogy valaki segítse át őket a 'túlvilágra'. Nem tudnak normálisan mozogni, pelenkázzák őket, van olyan, aki a kanalat nem bírja megemelni, abszolút az ápolókra van bízva, és szenved, várja a halált, ami van hogy 2 év, van hogy 3 nap múlva jön el. Nem tudom érezte-e már a válaszoló a kiszolgáltatottság, a haszontalanság, a tehetetlenség borzasztó érzését, vagy hogy voltak-e olyan fájdalmai, amik miatt aludni nem bírt normálisan annyira kínlódott. Mindenesetre, én megkérdőjelezem, hogy ha lenne rá lehetősége, választaná-e inkább a szenvedést, mint a gyors, kíméletes halált.

Az biztos, hogy én a továbbiakban sem fogom kitenni az állataimat a sanyarú szenvedésnek csak azért, mert az önző emberi szeretet amelyre sokan hallgatnak, azt diktálja, hogy tartsam magam mellett a társam olyan sokáig, amíg csak lehet. Mert akár tetszik akár nem, a fájdalomtól és az elvesztéstől való félelem a szeretet legönzőbb és legocsmányabb formáját képezi, aminek én nem vagyok hajlandó teret engedni. Azt szeretném, ha az állataimmal töltött idő a lehetőségekhez képest számukra fájdalom és szenvedés mentesen teljen el.

2012. szept. 2. 03:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!