Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A Bichonok kozul melyik...

Timiike K. kérdése:

A Bichonok kozul melyik fajtanak no meg a legkissebbre a szore? Melyikuk szore nem igenyel nagyobb gondozast?

Figyelt kérdés
Kistermetu kutyust szeretnek vasarolni,mivel tombhazban lakom. Viszont nem igazan tudom,hogy mekkorara no meg a szoruk es milyen gondozast igenyelnek.. Milyen idonkent kell vagatni a szoruket? A kefeles vagy hasonlo nem eleg? Illetve melyik fajtanak no meg a legrovidebbre a szore?

2012. aug. 31. 22:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Bichonok közül midnegyiket 4-6 hetente kozmetikába kell vinni.
2012. aug. 31. 23:11
 2/3 anonim ***** válasza:

a bichonok pont azok akiknek a szőrükkel sok gond van..

2 naponta ki kell fésülni, mi évente 3x visszük lenyíratni a szőrüket..

ha nem akarsz a szőr ápolással annyit foglalkozni akkor válasz másik fajtát..

ha hosszú a szőrük és egy hétig nem fésülöd ki akkor nagyon be tud csomósodni, hidd el tapasztalat, azóta serényen fésülöm őket!!

amúgy kb naponta 10-15 percet vagy annyit se vesz el a kutya kifésülése..

1-2 havontai fürdetés hosszabb folyamat, téli időkben amikor is hosszú a szőrük akkor ugye kifésülöm előtte a kutyákat 10-15 perc a fürdetés szintén 15 perc kb, a szárítás 30-35 perc szóval 1-1,5 óra biztos ez a művelet,de csak akkor ha hosszú a szőrük és tél van,mert akkor én csontig szárazra szárítom őket!! :)

a kutyatartás felelősség, a szőr ápolás hozzá tatozik a kutyatartáshoz legyen szó rövid vagy hosszú szőrű kutyáról!!

egy havanese és bichon frise boldog gazdija :)

2012. szept. 1. 10:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Viszonylag macerás minden bichon szőre, de például az én frisémnek egyzser majdnem kopaszra volt nyírva nyár elején, azóta kb. fél centit nőtt a testén, és 2-3 naponta át szoktam fésülni alaposan, de rövid szőrrel nem olyan veszélyes, ha kicsit több ideig nem foglalkozol a szőrével.
2012. szept. 1. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!