Mennyi minden háródik egy gazdira mikor lesz egy kiskutyája?
Ha az utcában egy kutya el kezd ugatni, akkor a többi sem fog csendben maradni. Főleg ha az ugatott személy ott megy el a házatok előtt. Én azt javaslom várd meg míg külön költözöl, mert ha a szüleidet győzködni kell, akkor már baj van. Gondolom még nagyon fiatal vagy, ráérsz még később is kutyákkal foglalkozni, addig tanulj szorgalmasan, akár a kutyákról is ;) Még sok felnőtt sem veszi a fáradtságot, hogy felkészüljön a kutyatartásra. Legyél te a kivétel, és szabadidődben a házi megírása után találsz bőven írásokat hogyan kell kutyát tartani, milyen fajták vannak, és azok jellemzőiről.
Hidd el sokat lehet úgy is tanulni,hogy nincsen kutyád. Ha van kérdésed ezekkel kapcsolatban itt biztosan fognak neked válaszolni.
úgy érted mennyi minden HÁRUL? :D
Elsősorban felelősség. Szívem szerint nem engednék azoknak kutyát tartani, akik nem biztosítanak a kutya számára minden nap legalább 1-2 óra sétát, akkor is, ha kertben van tartva.
Egyébként esélyes, hogy ugatni fog, ezt azért tudomásul kell venned.
Ha ilyen kérdés felmerül benned, csak úgy vegyél magadhoz egy kutyát, hogy elolvastál már jó pár könyvet előtte.
Pl. Cesar Millan kölyökkutya-nevelésről szóló könyve, Korom Gábor: Neked ugatok stb.
Ugyanis per pill nem igazán az szűrődik ki a kérdésedből, hogy fel lennél készülve egy kutyára.
Hány éves vagy és milyen fajtában gondolkozol?
Előző vagyok, bocsi, most látom, milyen fajták érdekelnek.
A westi TERRIER, nem cukimanó, így első kutyának csak kutyaiskolával ajánlom.
A máltai nem nagy megfejtés, nagyon édesek, és persze őket is lehet félrenevelni.
Bármelyik fajta mellett döntesz, JÓ kennelből vedd, ez a kettő ugyanis tipikus agyonszaporított fajta sajnos, egy minőségi kölyök hobbi célra is 80 ezer forinttól kezdődik. Ha nincs rá, gyűjts, de ne 30 ezerért vegyél szaporítótól, én nagyon megszívtam így a shih-tzummal, és egy lepukkantabb kocsi árát hagytam annak idején az állatorvosnál az évek során.
Ja, és a westi ugatós :D
És ivartalanítáááás!!!
Tényleg sok sikert:)
Első válaszoló vagyok. Nem a kutya méretén múlik, hogy való-e kezdőnek. Hanem a jellemén! Amelyik makacs, azt inkább hozzáértőbbnek javasolható, mert olykor eljátssza a süketet (Ennek vannak fokozatai, ami egyedfüggő). Hiába mondnod neki, hogy "Ülj!", csak mereszti rád a boci szemeit, mintha nem hallotta volna vagy nem értette.
Ekkor lehet elrontani egy életre a kutyát hozzá nem értéssel. Ahhoz, hogy megtaláld a hozzád illőt, önvizsgálatot kellene tartanod. Mennyire vagy határozott, energikus stb. Ahogy látom nálad a westie a főcélpont, de ha valóban az igazit keresed, ne a fajtát keressed vagy a kinézet legyen az elsődleges döntési szempont. A kistestű kutyák többségét kutyakozmetikushoz kell rendszeresen vinni, amellett, hogy otthon neked is fésülgetned kell a kutyát. Mivel közös udvaron laksz, nem árt tudni mit szólnak a többiek egy kutya jöveteléhez,nehogy utólag veszekedés legyen abból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!