Labrador kölyök-segítség! 5hónapos labradorunk van már 3hónapja nálunk van. Mindent kapar, szétrág. A kert úgy néz ki mint egy csatamező. Nem hajlandó tanulni! Gyerekre állandóan felugrik, szétkarmolja! Mi tévő legyek? Valakinek hasonló tapasztalat?
Figyelt kérdés
2012. aug. 31. 10:48
11/20 anonim válasza:
mindenki azt képzeli hogy megveszi a tüncimünci labrador kölyköt és ő pedig első perctől kezdve igazi családi kutya és imádnivaló és fát lehet vágni a hátán.hát nem. mert a labrador az munkakutya.és hiába a nagy kert,nem számít.neki séta kell,játék kell.kölyökkor kell.nekünk is hasonlóan nagy kert van,de mégis egész délután a kutyák a sétát várják,mert ott történnek dolgok,lehet felfedezni,új utakat bejárni,más kutyákkal találkozni.a kert az csak kert.szerintem nem számít hogy mekkora a séta kell mert az az egyetlen ami érdekessé teszi a napot.ja és a labrador ha ilyen típus akkor ilyen is marad legalább 3 éves koráig,addig nem nyugszik le. láttátok a Marley meg én című filmet??? labrador tulajdonosoknak ajánlom
12/20 anonim válasza:
A Marley meg én az iskolapéldája annak, hogy hogyan lehet elrontani egy kutyát, meg úgy általában a kutyaválasztást. Elrettentő példának én is ajánlom, meg persze azért, mert egyébként jópofa film :)
13/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszotokat!jön a napi séta...:-)
2012. aug. 31. 22:46
14/20 anonim válasza:
Hogy érted azt h jön a napi séta? Ugye nem az akarod mondani, h eddig nem volt minden nap sétáltatva...?
15/20 A kérdező kommentje:
de volt:-)csak nem naponta!hétvégén 2szer...
2012. szept. 2. 12:36
16/20 anonim válasza:
4-en éltek 1 fizetésből, az azt jelenit, hogy 3 embernek nincs olyan munkája, ami indokolja a kutya elhanyagolását. Magyarul akár naponta kétszer is sétáltathatjátok, vihetitek más kutyák közé és úgy általában van időtök többet foglalkozni vele.
17/20 A kérdező kommentje:
nem mentegetőzök,de két gyerek van és az egyik csecsemő,na meg 3000nm amit művelünk-segítség meg O-nehéz,de valahogy összehozzuk...
2012. szept. 2. 12:46
18/20 anonim válasza:
Nem volt naponta sétűáltatva? És csodálkozol, h "bolond" a kutya? Az szép.....
Mi ketten művelünk úgy 2000nm-t, hogy hetente egyszer vagy max kettőször vagyunk ott. Mégis megy. Szóval van még kifogás?
19/20 anonim válasza:
Minden kutya más. Nem tudom, miként választottátok ki a kölyköt, de biztosan nem a nektek megfelelő idegrendszerűt hoztátok el. Vannak általában az alomban nagyon eleven, pörgős kutyák és a másik véglet, a nagyon nyugodt kutya. Amikor az ember kölyköt választ, meggondoltan kell kivenni azt a kölyköt, amelyik megfelel a leendő családjának.
A nevelés, tanítás pedig nem egy napos történet. Kitartóan, ezerszer megismételve kell rögzíteni a kölyökben mindent.
20/20 Katie4444 válasza:
Kutyásként sok-sok év tapasztalata van a hátam mögött, igaz, őrző-védőkkel, és labi babám most van először. Sophie 3,5 hónapos kis szurokfekete ördögfióka :-) Na ez így nem igaz, nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott kislány. Napi 15 percet foglalkozom vele célirányosan, azaz "kiképzem" : még csak 2 hete vagyunk egymás életének részesei, nagy boldog szerelemben, de tud már ülni, egészen szépen jön már behívásra, a feküdj-öt most tanuljuk. Csodásan, sőt, kiválóan apportiroz, bár az '"ereszd" még kicsit nehézkesen megy. A kertben nem rág,,mert amikor próbálta, rászóltam határozottan, hogy nem, mivel a "nem" jelentésével már tisztában van. Sok időt töltünk együtt, igazi ágyba-ölbe kutya, követ, mint az árnyék, viszont ha kell, szépen behúzódik a kis helyére és onnan szemlélődik, vagy alszik, a lényeg, hogy a közelemben legyen. Sokat sétálunk, és úszni is nemsokára elkezdünk. Összefoglalva: (persze kölyke válogatja), nekünk elég a célirányos napi 15 perc tanítás, de azt következetesen, határozottan és sok játékkal, és sokat is mozog, éli az ilyen korú kölykök boldog életét. Azt azért már az első perctől tisztáztuk, hogy mit szabad és mit nem. Talán nem segítettem válaszommal, hiszen ez csak a saját tapasztalatom a saját kis labibabámmal. Rá kell szánni az időt, hogy ne legyen egy horror a kölyökkel való együttélés. Ja, és még annyi, hogy amikor az én pici fiamra (2,5 éves) próbált ráugrani, azonnal rászóltam, hogy nem, és igaz, hogy próbálkozott párszor, de mivel mindig következetesen tiltva van neki, abbahagyta. Olvastam egy válaszban, hogy felugrálás esetén rá kell lépni egy kicsit a kutyus lábára. Én ezt nem teszem, amikor felugrana, rászólok, hogy nem, és ezzel egy időben már fordítok is hátat neki, így egyszerűen nem tud felugrani. Remélem hasznos voltam. Üdv. és sok sikert a kiskutyához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!