Kajagondok, tapasztalt ilyet valaki?
Van egy két éves és egy kilenc éves tacskóm. A gondok a "kicsivel" vannak - nem eszik...
Száraztápot egyáltalán nem eszi, de bármit kétszer meggondol, hogy megeszi-e.
Próbáltunk neki kb 15-féle aktívtápot. Josera, Acana, Bento Kronen, Purina, Breeders, Royal Canin, stb, stb... Kb mindent, amit a környéken és ebben a minőségben találtam. Kínomban már egy gagyi tápot is próbáltam, hátha azt szívesebben eszi, de nem, meg nem is akarom.
Van, hogy napokig nem eszik, mert épp nincs kedve/ideje. Ha az ember nem ül mellette, akkor jellemzően hozzá sem nyúl a kajához, max addig, míg a másik kutya eszik. Szörnyen elfoglalt kutya...
Ennek megfelelően a gerince, a bordái és a csípőcsontja is kilóg. Nem kórosan, de elég sovány, ami elég ahhoz, hogy lassan az állatvédőket szabadítsa rám valaki...
A kutya napi 2-3 órát aktívan mozgatva van, szőre fényes, kedve jó, nagyon izmolt, szálkás, kondija is kiváló.
Rendszeresen féreghajtva, állatorvos vizsgálta, fizikai problémája nincs.
A másik tacsi Joserát eszik, ugyailyen aktivitással, de őneki meg az elhízással kell vigyázzom, mert hamar felszed egy kilót is... Tehát ő meg fogyózik :(
Próbálkoztam táp + tészta kombóval. Az eredmény ugyanaz, mint a táppal, egy-két napig nagyjából megeszi, utána nem nyúl hozzá.
Mivel úgy tűnik, egyedül a húst eszi meg, most főzök neki. Csirke + tészta + táp, leöntve és keverve a húslével. Ebből a húst kitúrja, többi marad a tányéron.
A táp kb 10 percig van előtte, utána elveszem. Kiéheztetni nem akarom, mert hamar lepukkan és több nap után sem fog többet enni, meg a szokásain változtatni. Meg éhezteti ő magát eleget.
Maradhat a hús neki vitaminnal, ha semmi sem jön be? Tanácstalan vagyok már...
Bocs, ha hosszú lett, csak szerettem volna pár kérdésnek elejét venni.
Köszi :)
Most kivételesen nem kezdem el a mondókám a kitartásról és hogy ne hisztizzen a kutya stb.
Etethetsz vele húst, létezik egy ún. BARF étrend, húst, húsos csontot és zöldséget/gyümölcsöt kap ebben az étrendben a kutya egyéb kiegészítőkkel. Ha gondolod, olvass utána!
Mintha csak a saját kutyámról olvastam volna összefoglalót :D
Hiába olvtam kitartó, mikor 6 nap után már szinte óránként hányt a savtól, akkor elgondolkoztam h ez a kitartás kategória, vagy már állatkínzás.
Most, hogy két éves, kezd javulni a helyzet, a tápot megeszegeti.
Ami még csodákra képes (a konzervet is utálja), az az, h a tápot összekutyulom 1 májkrém konzervvel. Nem mondom, így se falja fel, de végre egészséges mennyiségeket eszik.
Köszi mindenkinek, ki fogom próbálni a tippeket.
Vagy megtömöm, mint a libát :D
Egyébként a kutyabéres is étvágyserkentő? Engem a humánbéres serkentett rendesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!