Eltört a kutyusom lába. Mit lehet tenni?
Első vagyok.
Kérdező, merre laksz? Nagyon szívesen elkísérnélek egy állatorvoshoz a kutyával, ha a közelben... nekem két hónapja pusztult el a 10 éves kutyám, nem volt nap, amikor ne találkoztunk volna (csak kétszer egy hétig), a legjobb barát volt, a legjobb társ. Borzasztóan hiányzik, és rettentő bűntudatom van, hogy talán nem tettem meg érte mindent, amit lehetett. Sajnos beteg volt, életében három súlyos gondja volt. Megmérgezték, amit sikerült kihevernie gyógyszerekkel, kezeléssel, de orvos is mondta, hogy biztos, hogy maradandó károsodást szenvedett a veséje és a mája. Ez elvett egy pár évet tőle. Fertőzött kullancs csípte meg, és csak azt vettem észre, hogy egyre letörtebb. Enni evett, játszogatott, ivott rendeesen, de valahogy lelassult, nem reagált olyan gyorsan, nem örült annyira, stb. Állatorvos jött, kapott antibiotikumot, egyebet. Ezt is kiheverte, de egy pár évet megintcsak elvett. Aztán tavaly tavasszal, amikor már öregecske volt, fájtak a lábai (prémium minőségű kaját és házikosztot kapott, orvos által adott csonterősítő és általánso multivitaminokkal), megtámadta őt 3, nála egyenként is nagyobb kutya, akik bejöttek az udvarra egy vihar alkalmával, ami kifordította a kaput a helyéről. Éjjel volt, arra ébredtem, hogy nyüszítés, csaholás, ugatás... rögtön pattantunk ki az ágyból párommal, rohantunk le. Nehezen sikerült elzavarni a kutyákat. Skót juhász, jó vastag bundával, egyedül az egyik hátsó lába sérült komolyan. Felhívtuk az állatorvost, aki egyébként régi ismerősünk, és éjszaka bevittük hozzá a rendelőjébe. Felárt számított érte, de nem érdekelt... aztán most tavasszal megbetegedett, hiába a vitamin, gyógyszer... már láttam rajta, hogy nem éri meg a következő telet. Egy kutya felelősség, akárcsak egy gyerek. Rád van utalva, csak te segíthetsz neki, és törvénybe ütközik, ha ezt elmulasztod (bizonyos szinten, szerencsére).
Szeretnék segíteni annak a kiskutyának, ha érdekel, írj privátot!
Bírom a sok okos hozzászólót, " miért van kutyád ha nincs pénzed" te meg miért kommentelsz úgy hogy el sem olvasod a hozzászólásokat? Találta a kutyákat, hagyta volna megdögleni őket az árokban mert nincs pénze? Bár ha eddig nem olvastad a hozzászólásokat ezt sem fogod, veszett fejsze nyele, okoskodó barátainkon nem tudunk segíteni.
Megértelek ha nincs pénz akkor nincs pénz és mint kiderült segítséget sem tudtak nyújtani, sajnállak ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!