Milyen nemű kutyák válasszak?
Van egy egy újfundlandi-keverék kutyusunk, már 8 éves és hát ő a Hercegnő a családban. Szeretnénk mellé egy társat. És azt szeretném kérdezni, hogy e három kutyafaj közül melyik lenne leginkább hozzászoktatható: skót juhász, golden retriever vagy a kuvasz.
És a meglévő szuka (már 8 éves) kutyához milyen nemű társ kellene, hogy jól kijöjjenek.
a 3 közül a golden retriever a legalkalmasabb,a többi kettő juhász ill. pásztor kutya.Mivel a 2-nek vérükben van a terelés aggódhatnak gondok,problémák később.
A kutyád féltékeny?hamis?vagy egyéb ilyen tulajdonsága van?
Ha nem akkor nyugodtan vehetsz mellé szukát.De ha igen vegyél mellé egy kis kan retrievert(lehetőség szerint 2-5hónapos kor között legyen),ha nem baj hogy lesznek kiskutyák és el tudod helyezni máshol,akkor nem kell ivartalanítani.De szerintem ahogy meghozzátok a kiskutyát haggyátok míg megszokják egymást megbarátkoznak,,vártok kb. 2-3 hónapot,majd féléves kor után ivartalaníttatod.
Ha túl korán van akkor majd az orvos megmondja mikor van itt az idő ivartalanítni.Sajnos én még nem vagyok állatorvos de még 5 év a gimiből meg 5,5 az egyetem és állatorvos vagyok:D
k9szi á választ. Az igazság az, hogy nem tudom, hogy féltékeny lenne-e. Most mindent ő kap meg és szerintem kevés olyan kutya van, amelyik ilyen luxusban él, nagyon sokat foglalkozunk vele, így nagyon okos és türelmes lett. Egy fél éve elütötte egy autó sétáltatáskor( akkor 3 hétig ápoltuk) azóta még inkább ragaszkodik hozzánk.
Szóval nem szeretném, ha féltékenység törne rá. ja és igazából nem nagyon kis kutyára gondoltam, mert teljesen tönkretenné a kertet...
A kuvasz nem terelőkutya, hanem pásztorkutya. A kuvasszal nem tereltek, s én még nem is láttam egy olyat sem, aki akár csak akart volna terelni. A skót juhász népszerű fajta, viszonylag kevés olyan van, aki ösztönerős, ha igen, akkor sem csipked.
A kuvasz békés fajta, nem hiszem, hogy probléma lenne vele, én tuti kuvaszt választanék. Ha ivartalanítva van a kutyátok, akkor bármelyik nemű jó mellé. A szukák a kanokkal sose rivalizálnak úgy, mint két szuka egymással.
Kedves Giniras!
Én is azt mondtam hogy pásztor kutya!
Tanulj meg előbb olvasni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!