Miért nem haragtartó a kutya? Vagy csak bizonyos emberekre?
van egy kutyánk, közepesen kis termetű, azt figyeltem meg hogyha néha bosszantja öcsém, az orrát pöcköli, vagy így nyomkodja összevvissza a kutyát, szóval elég hülyén írtam le de olyanokat tesz ami kellemetlen neki, nem sok idő múlva a kutya ugyanúgy örül neki és megy oda hozzá hogy simogassa meg meg a közelében van, futkos körülötte, szóval mintha nem is foglalkozna vele hogy előtte ez az egyén rosszat tett vele. ennek keresem az okát miért lehet, én ezekre gondoltam:
1. olyan rövidtávú lehet a kutya memóriája hogy elfelejti hogy rossz dolgok történtek vele
2. figyelmen kívül hagyja hogy rossz történt és nem foglalkozik vele
3.emlékszik rá, de tudja hogy ő a gazda, ő adja a kaját, ő a "falkavezér" ezért inkább kelletlenül továbbra is körülrajongja (bár ebben kicsit kételkedem)
vagy mi lehet az oka mégis szerintetek? (itt merült fel bennem a kettesnél hogy lehet hogy ezért nevezik az ember legjobb barátjának mert ilyen kellemetlen dolgok után is szereti az embert, hűséges)
Amúgy tényleg jó kérdés még soha nem gondolkodtam el rajta...
De tényleg,hogyha pl.kiabálok vele,akkor mintha duzzogna,de rá 10 percire már mintha sosem történt volna!!!
A kutyák nem az ilyen "rossz" dolgokat memorizálják. Sokkal jobb a memóriája mint az embernek, és csak a ténylegesen rossz dolgokat jegyzik meg pl: elveri valaki, valaki bántja stb.
Az hogy az öcséd így elhülyéskedik vele lehet hogy a kutyának is tetszik. Ha nem morog rá, nem vicsorog meg semmi akkor úgy fogja fel a kutya mint egy játékot és ő is részt vesz benne, vagyis enged. A 3. tippedet meg nem igazán tartom "igaznak", mert hiába van egy falkavezér, ha az állandóan bántja akkor ezt a kutya egy idő után megunja és visszatámad vagy pedig ellenkezőleg: olyan félős lesz hogy még egy verébtől is megijed. Kutyafajtája válogatja.
Azért mert a kutyák ismerik a feltétel nélküli szeretetet. Ilyen egyszerű.
Viszont az öcsédet állítsd le, ne engedd, hogy bántsa! A kutya kiszolgáltatott, és nem ezt érdemli!
De miért kell bántania az öcsédnek? Az egy dolog, hogy a kutya nem reagál rá, örüljetek neki, hogy nem védi meg magát (még).
A kutya simogatásra, sétára, nevelgetésre, örömszerzésre, játékra, házőrzésre való, nem orrpöckölgetésre meg orrnyomogatásra.
Undorító, nevetséges, kisded játék, amit az öcséd csinál. Pöckölgesse meg nyomkodja a kukiját, de a kutyát vagy szeresse, vagy hagyja békén. Gondolom az öcsédnek van egy anyja is, ő hol van ilyenkor, hogy megtanítsa neki, nem helyes, amit tesz? Ha túl kicsi, mondjuk még mászik, akkor meg nem szabad úgy hagyni a kutyával, hogy ilyeneket tudjon csinálni.
A kutya is begurulhat, ha megunja, és azért nem ő lesz a hibás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!