Járhatnék vele futni?
Figyelt kérdés
Ősztől elkezdek futni és arra gondoltam,hogy vinném magammal a 1,5 éves spánielemet is,mert nagyon hiperaktív és így hátha jobban le lehetne fárasztani.Hetente 2-3x mennénk és olyan 5-6km-t futnánk alkalmanként.Ennyit futhatok vele vagy inkább ne?2012. aug. 27. 21:27
11/15 A kérdező kommentje:
Persze nem egyből futnánk 6km-t hanem fokozatosan szoktatnám hozzá,meg ez nem is annyira futás lenne hanem inkább kocogás.Meg csak én futnák a betonon,ő mellettem jönne a füvön.
2012. aug. 28. 13:09
12/15 anonim válasza:
Nyugodtan mehetsz vele, bírni fogja, hisz egy vadászkutya, a vérében van a mozgás. Persze nem kell egyből a mély vízbe dobni, minden a fokozatosság elvén alapul. Naponta kicsivel növeld a távot, és ha futsz, akkor néha néha megállsz vele, kifújja magát, majd mehet tovább. Szokatni kell a tempóhoz, hogy kövessen téged, ne szaglásszon minden fűcsomónál.
13/15 anonim válasza:
Na végre, előttem szóló, végre egy fajtát ismerő ember, Kérdező pedig tekintse semmisnek a többi sületlenséget ;-)
3 éves spánielem van, rendszeresen futunk 10 km-ket, túrázunk a magas Tátrában és a kutya nagyon boldog, sőt hazajövetel után még az udvaron is fut örömköröket, soha nem láttam még fáradtnak, pedig volt hogy egy napon két kétezres csúcsra futott fel (mert ugye előreszalad, vissza hozzám, aztán ezt még ötször...)lelőhetetlen. Egy kompakt megjelenésű vadászkutyáról beszélünk, nem fog fájni semmije!
14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát.Már voltunk 2x futni és nagyon jól bírta,el sem fáradt,mikor hazamentünk még labdázni szeretett volna.
2012. szept. 1. 11:59
15/15 anonim válasza:
Hidd el, Bírni fogja:)Nyilván fokozatosan kell rászoktatni, de amiatt sem kell aggódnod, hogy méreten aluli, mert így legalább kevesebb súlyt cipel és mozgékonyabb:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!