Kell nyakörv vagy nem?
Ezt azért kérdezem mert nekünk van egy 9hetes kiskutyánk(pincsi) és lassan hozzá akarnám szoktatni a nyakörvhez , édes kis rózsaszint vettünk neki :$ :D Olyan cuki lenne rajta ...
De elgondolkoztam azon hogy van-e értelme ? Legtöbbet a kertbe lesz -persze azért majd sétálni is visszük de nem annyit mint egy 80kg-os nagy kutyát ..
Tehát csomóan vannak akik nem raknak a kutyájukra nyakörvet otthonra -hogy ne legyen kényelmetlen meg stb.
A barátom is csak akkor rak a kutyájára nyakörvet ha sétálni viszi-amugy meg otthon teljes "szabságot" élvez.
Szerintetek ?
Szia, én írtam h nem súly alapján sétáltatjuk a blökit...
Ne aggódj, egy jól táplált, egészséges kutyával a vilűg végéig elsétálhatsz!
Egyébként a chipestől kérdezném, hogy ha valakit nem érdekel a biléta és eldobja, akkor szerinted a chipet meg fogja nézni? vagy elviszi állatorvoshoz?
Nekme egy foxi-tacsi keverék van egy középtestű, vagy egy pcit kisebb. Nem tettem rá nyakörvet, és már 3 éve megvan. Skszor szökött már ki, de viszajött. Én nem tennék szivem szerint rájuk. Lehet hogyha elveszik, akkor könyebben visszalehet hozni, de olyan mintha egy kínzás lenne egy kutyánka én úgy látom.
Egy nagyon nagy kutyabarát :D
Nagyon nagy kutyabarát lehetsz, ha a kutyád az utcán kolbászol önállóan... pffuj, de kivagyok az önsétáltatástól!
Aztán egy hónap múlva meg repül a netboardra a jajveszékelés, hogy elveszett a kutyám, pedig eddig mindig hazajött! ...
Sosem tudhatod, mikor üti el egy kocsi, mikor viszik el rosszindulatúak, vagy akár egy kutyabarát arra kiránduló, aki, mivel nincs megjelölve, azt hiszi, hogy kóbor.
A nyakörv egyáltalán nem állatkínzás, persze, hogy azt a kutyát zavarja, amelyik nincsen hozzászokva. Engem is zavar a nyaklánc, de azért, mert gyerekkorom óta nem hordok! De ha felkerül a nyakamba egy, akkor az nem "kínoz"!
Nyakörv, biléta, regisztrált chip, ivartalanítás! Ha ezt minden kutyatartó meg tudná végre tanulni, akkor a menhelyek tárt karokkal várnák az új, beérkező kutyákat, és nem azon kéne agyalniuk, hogy na, hogyan lássunk el másfél millió kóbor kutyát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!