Titeket nem idegesít?
Engem veszett mód zavar, ha azt mondják fajtatiszta helyett, hogy fajtiszta. Zavar, hogy ennyi a tudatlan ember, aki még ezt a két kifejezést sem tudja megkülönböztetni...
Sajnos nem tudok sokat tenni ellene, de akkor is zavar... Titeket nem?
Idegesíteni nem idegesít, az adott ember problémája legyen ha ennyit nem tud megérteni,hogy mi a különbség a kettő között.
Most,hogy kiírtad ezt a kérdést, talán jobban odafigyelnek majd rá.
"...Zavar, hogy ennyi a tudatlan ember, aki még ezt a két kifejezést sem tudja megkülönböztetni..."
Hát még a helyesírási hibák!(megakarom, elakartam, ien, mejik, stb.) Ezekhez képest a "fajtiszta" nem is annyira idegesít, hiszen nem lehet mindenki állattenyésztési szakember (persze azért jó, ha tudja, hogyan helyes mondani), de helyesírást mindenki tanult.
Igen, egyébként egyetértek Veled: fajtatiszta.
Nem, egyáltalán nem idegesít. Miért gondolod, hogy minden embernek, aki kisállatot/háziállatot tart diplomája van biológiából?
Gondolom most jön a válasz, hogy "ez általános iskola, 5. osztály"
Fogadjunk, hogy magyar szakos pedagóguskánt tudnék olyat kérdezni tőled, ami szintén általános iskolai anyag, mégsem tudod rá a választ.
Igen, ennél ne legyen nagyobb problémám, de mégis, na.. >.< Egyébként most vettem észre, hogy a gyakori kijavította a kulcsszómat fajtisztára... Holott fajtatisztát írtam... Mindegy :D
Ja, magamnak meg csak annyit, hogy én ugyan meg tudom különböztetni ezt a két szót, de a szóismétlésem még mindig sok.. :D Bocsi, fogjuk a melegre, punnyadt vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!