A kutyámat nem tudom rávenni hogy kövessen, ötletek?
Figyelt kérdés
Tegnap befogadtam egy kis koborkutyát (tömbház).Nagyon aranyos,általában követ.Ha hivom csak akkor jön ha észrevesz,tehát nem nagyon halgat a nevére.Nos a tömbház közelében egy kerten tul egy romlott/elhagyatott tömbház körül van egy mocskos mocsár amiba rodhadt almák vannak dobigálva....Mindig oda akar menni sir rángassa a porázt.Valami ütlet hogyan tudnám erröl leszoktatni?a válaszokat elöre köszönöm,és bocsánat a helytelen irásért...,ötletek?
Nem értem miért lettem így lepontozva, ebben semmi bántó nincs a kutyának sem rossz, nem azt mondtam hogy addig tartsa a kutyát úgy hogy rossz legyen neki az állatkínzás ha nem is a szó klasszikus értelmében aminék kevés dolgot gyülölök jobban a világon. Addig, amíg a kutya megnyugszik, ez akár fél perc is lehet. És semmi erőkifejtés nincs ebben. Példa egy kiskutyát aki nagyon neveletlen volt, semmire sem hallgatott amit a gazdája mondott, megemeltem úgy hogy az ágyában feküdt. Körülpolyáltam vele mint egy babát és a levegőbe emeltem semmi mást nem csináltam. A kutya kicsit megszeppent érezte hogy nem a kezében van az irányítás. Azóta sokkal jobban viselkedik, és engem nagyon szeret, elfogadott tisztel sokat játszunk, hallgat rám.
2012. aug. 24. 14:45
12/20 anonim válasza:
Minél előbb vidd el állatorvoshoz, ha ilyen helyről fogadtad be, akkor férges lehet. De meg kell kapnia az oltásokat és igen, kötelező a chip is. Néhány hét kell, amíg megszokja azt, hogy az utcán talált kenyér is PFUJ, mert nem te adtad neki. Nevelgesd, az ilyen állatok nagyon hálásak tudnak lenni.
2012. aug. 24. 14:53
13/20 anonim válasza:
ma 14:45
Talán azért lettél lepontozva, mert máshogy is lehet tekintélyt szerezni, nem feltétlenül azzal, hogy a frászt hozod szerencsétlen kutyára.
Én azt mondom, ez a gyengék módszere;)
2012. aug. 24. 15:27
14/20 anonim válasza:
Pont hogy kifejtettem hogy semmi frászt hozás nincs benne és csakis nevelési célzattal hallottam hogy beválhat ilyesmi. Én személy szerint nem próbáltam, az én kutyámnál, kifejezetten nagy szabad teret adtam neki, ösztönből fogadott el falkavezérnek. Soha nem fenyítettem semmivel, uh nem kell elkönyvelni egy állatnak. A dolog nem erről szól de állítólag hatásos ha tudod hogy kell. Egyébként sokan mondják hogy mint a babák is a kutyák is szeretik bizonyos fokig a korlátokat életük első szakaszában.
2012. aug. 24. 15:46
15/20 anonim válasza:
"hallottam hogy beválhat ilyesmi"
Na, így nem nevelünk kutyát. Vagy pontosan tudod, hogy mit, hogyan és miért csinálod, vagy megkérdezel olyat, aki tudja.
2012. aug. 24. 16:15
16/20 anonim válasza:
14! Én nagyjából egyet értek veled , úgy általában véve (bár nem teljesen) de itt, ennél a konkrét esetnél ilyen sétálási problémákra tök fölösleges egy (pláne többszöri) dominancia szertartás.
Ide csak helyes pórázkezelés kell, amivel fél óra alatt meg lehetne tanítani a kutyát rendesen sétálni.
Egyébként én is le lettem pontozva, mert rávilágítottam, hogy mire való a póráz, bár kicsit szarkasztikus hangnemben.
Gondolom sértette a kérdezőt a felismerés, hogy ebben az esetben először neki kell megtanulni hogyan kell kutyát sétáltatni, csak azután tudja azt a kutyának is megtanítani, és később elvárni tőle.
2012. aug. 24. 16:22
17/20 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönök minden kommentet,de még probléme akadt...nappal alszik éjjel ébren van és zavar :S...Nappal nem tudom ébren tartani , akár hogy hivom akárhogy megszidom bármit csinálok lefekszik...Válaszokat elöre köszönöm
2012. aug. 24. 17:18
18/20 anonim válasza:
Nem szidni kell, hanem vini mozogni, sétálni, aktivizálni. Mondjuk nem a 40 fokban, akkor minden értelmes élőlény alszik (én is ezt tenném legszívesebben), hanem reggel meg este.
2012. aug. 24. 19:38
19/20 anonim válasza:
Házőrzők is ilyen hőségben nappal alszanak (de ha valami mozgás van, azonnal éberek és ugatnak), éjjel pedig fülelnek és dolgoznak. Minden fiatal és játékos kutya eleinte nagyon húz, különösen ha macskát lát. Ilyenkor vedd rövidebbre a pórázt, szorosan menjen a bal lábad mellett. Fegyelmezett munkával okos állat hamar megtanulja. De legyen olyan szakasza is az egy órás sétának, amikor hosszabb pórázon szagolgathat, jelölget, pisil, nézelődik. Mindkettőtök munkája kell a szabályos sétához.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!