Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fű fóbiája lehet a kutyámnak?...

Fű fóbiája lehet a kutyámnak? Mitől? (megy a kéz)

Figyelt kérdés

Na szóval van egy 8 hónapos spicc kutyám..

De van egy furcsa szokása.Tehát ha ülök a füben nem lép rá:D

vagy hogy mondjam .nálunk van 1 nagy terület fűből meg beton járdák körülötte meg terasz meg egyéb helyek:DD

,de ez a kutya geyáltaán nem jön a fűre..

ha ülök a fűben és szólok neki csak a betonon megy körbe ha viszont kimegyek egyből odajön..ha kaját adok neki a fűben akkorsem jön be oda csak várja hogy vigyem lea fűröl neki..Ez mitől lehet???

egyébként nem zavar de kíváncsi lennék hogy nektek vannak-e hasonló tapasztalaitok.

a válaszokat köszönöm!!megy a kéz!! :DD

2012. aug. 23. 23:31
 1/6 anonim ***** válasza:

biztos nem szereti, ahogy a mancsát piszkálja. az enyém ugyanezt csinálja a pocsolyáknál, meg a fém dolgoknál (pl az ilyen szellőzőrács-micsodák).

meg hallottam olyat is, hogy fúallergiás a kutya. nekem fur, nem értem, de állítólag van...

2012. aug. 23. 23:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Hát ez érdekes :) Olyat már hallottam, hogy járólapra, parkettára nem lépett a kutya, de hogy fűbe:D Mi lenne, ha a jutalom falatot úgy tennéd, hogy ne kelljen a fűre lépnie, de a füvön lenne a jutifalat, csak elérné, aztán szépen lassan növelnéd a távot. Vagy te ülsz a beton mellé úgy, hogy elérjen a kutya, játszol vele megpróbálod elterelni a figyelmét, aztán egyre beljebb lopódzol a fűbe. Vagy leterítesz valami kinti plédet vagy rongyokat, úgy hogy ne keljen a fűre lépnie, aztán amikor azokon már szépen halad, akkor növeled a rongyok távolságát. Még nem volt ilyennel dolgom, jobb ötlet nem jut most az eszembe, remélem jön valaki, aki tud neked konkrétan olyan módszert mondani, ami beválik. Én ezekkel próbálkoznék.
2012. aug. 23. 23:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Én arra tudok gondolni, hogy ahonnan elhoztad, ott egyáltalán nem látott füvet, s valószínűleg a kutyusod óvatos az új dolgokkal, ezért inkább bele se megy. Lehet azt sem tudja, hogy neki oda bele lehet menni.

Esetleg lehetséges, hogy kellemetlennek is találja a füvet a megszokott járófelületekhez képest.

Mi, amikor járdán megyünk, mellette egy fűcsíkkal, ha megpróbálom leszorítani a kutyámat a fűcsíkra, inkább mögém kerül, de a fűre nem lép - bár egyébként meg nagy élvezettel rohangál a nagyobb füves placcokon, de a járdán való haladás neki presztízskérdés. xD

2012. aug. 24. 08:17
 4/6 anonim ***** válasza:
így vagy úgy erre kondícionáltátok, vagy teljesen ismeretlen neki az új felület és nem nagyon bízik benned...
2012. aug. 24. 08:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én kutyám 5 éves, nagy a kert, itt nőtt föl, mégis a betont választja mindig a fű helyett, ha van rá lehetősége. Viszont ha sétálunk, úgy, hogy a lába természetesen a beton járdán van, szívesen eszefeti az út mellett nővő füvet. Szóval fene se érti ezt:)
2012. aug. 24. 09:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Az enyém csak akkor utálja a füvet, ha vizes. Esőben mindig a járdára szarik:) Ki nem állhatja, ha a hasa alja vizes lesz.
2012. aug. 24. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!