"bűzmirigy" tézis. Whazzup?
nemrég olvastam arról,hogy a kutyáknak vagy egy ún. "bűzmirigye" amit állatorvos segítségével lehet kiüríttetni/kinyomni...?
ha ez nem történik meg akkor baja lehet az állatnak?
Ki mit tud erről?
Csak akkor kell a dokinak hozzányulni ha baj van vele. Normális esetben a széklettel kiürül a tartalma.
(Nem hiszem hogy 3 mp-nél tovább tartana google-be beírni ...)
ha húzza a seggét a földön akkor tele van a bűzmirigye,nah olyankor el kell vinni dokihoz kinyomatni..
nálunk 2-3 havonta szokott elő jönni a kutyákon ,hogy húzzák a seggüket a földön..
Szánkázik az a szó, amit kerestél, kedves 16:24-es....
És nem csak az a jele, h a kutya szánkázik, hanem rágja magát, nyalja magát (főleg a farka tövét és a végbelét), illetve annak általában van egy nagyon jellegzetes szaga is.
De ha a kutya bűzmirigye rendesen ürül, akkor nem kell hozzányúlni.
Nekem volna egy keresztkérdésem.
Kutyusom pár napja életében először szánkázott, húzta a popóját a földön. Egyből bűzmirigyre gondoltam. Rá pár órára kakilt és azonnal megszűnt, azóta minden oké.
Szerintetek elvigyük dokihoz kinyomatni vagy csak akkor, ha újra ezt tapasztaljuk?
Lehet egy sima szorulás is ... amíg nincs más tünete (rossz szag, szőrhullás, folyamatos szánkázás) addig semmi baj nincs.
Nagyon jellegzetesen büdös ha feltelik.
Köszi :) Akkor megnyugodtam :)
Ezek közül csak a szőrhullás van, de az sem brutális mennyiségben.
Ha a bűzmirigy meg van telve, azt tapintással lehet már érezni. Mármint az állatorvos érzi. Szóval nem kell egyből kinyomni.
Az én kutyámnak szinte egyáltalán nem ürül magától, 3, de inkább 2 havonta viszem kinyomatni. Beszéltem erről a dokival, azt mondta ezen nem segít se száraztáp (amúgy azt eszik) se csont...ez alkati dolog. Ha a bűzmirigyek úgy helyezkednek el, hogy kakiláskor nem ürülnek ki, akkor adhatok neki bármit:(
Az enyém tüneteket nem produkál, de a farka tövénél lehet érezni azt a jellegzetes roh@dt büdös szagot, ha meg van telve a mirigy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!