S O S! Mit lehet tenni? A szomszédok már minket fenyegetnek, az állandóan ugató, vonyító, mindenre morgó hiperaktív kis kutyánk miatt. Fő gond az állandó ugatás és hogy be akar jönni a házba. Javaslat?
Egyébként fokozatosan próbáljuk már pár hónapja az udvarra kiszoktatni, nappali kint létet már elviseli, de éjszaka nem hajlandó kint lenni... ugat , vonyít egész este..ha nem engedjük be.
Nincs mód sehová becsukni.. ahonnan nem hallatszana ki a hangja.
Annyit már leszűrtem a válaszokból, hogy erélyesebb fellépésre van szükség, és sokkal többször figyelni rá és rászólni, lenevelni az ugatásról. Igaz igyekszünk nevelni már egy ideje.
Elég akaratos, agresszív kutya, látom már mennyire fontos a tekintély megszerzése. Csak hát ez nem egyszerű egy olyan kutya esetében aki nem igazán ismeri a félelmet, mert nekimegy bármekkora kutyának és bárkinek.. kicsi termete ellenére.. azt vettem észre hogy dominánsnak érzi magát mindenki felett, de már akkor is ilyen volt mikor idekerült.
kezdésnek menjél vele vagy 4X1 órát pórázon, úgy hogy te irányítod a sétát , csak pár perces pihenőket tartsál, utána te menjél be előbb a kertbe, a kutya csak az engedélyeddel követhessen, itasd meg, pár perc múlva etesd meg és aznapra semmi más kontaktus-szerintem így jól fog aludni kint is:)
-érdemes lenne pár könyvet beszerezni legalább, ezt nem kenhetitek másra, ti vagytok a felelősek a kiskutya viselkedéséért, következetes törődést, nevelést, képzést igényelne, egy nyugodt pihenőhelyet(Pl.egy kennel kutyaházzal) és mindennapos kiadós sétákat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!