Miért van, hogy a kutyám inkább kint alszik és nem velem?
még fiatal , a kölyök kutyák mindig a fajtársukat tekintik elsőnek , amolyan "pót anya" -ként kezeli a többi kutyát..
nálunk amikor a felnőtt kutyánkhoz hoztunk egy kölyköt ő is állandóan rajta lógott vele akart aludni,ott volt ahol a felnőtt kutya, bár most(már 1 éves) is mindig a közelében van de velünk is sokat alszik :)
ez idővel már enyhülni fog szerintem,hogy annyira ragaszkodik hozzájuk..amúgy meg akkor engeded ki amikor TE akarod ,ne a kutya határozza meg ,hogy ki akar menni,ha megszokja ,hogy hiába nyüszög nem mehet ki akkor megszokja, az éjszakát kifogja bírni,ha közbe egész nap a többi kutyával lehet..
Attól még, mert Te azt akarod, hogy veled legyen, nem biztos, hogy ő is ezt akarja. Pláne úgy, hogy közben a fajtatársait nem engeded be a lakásba.
Nem azt akarom mondani, hogy engedd be a többit is (gondolom nagytestűek), de ne csodálkozz, ha a spániel télen is kint akar majd lenni velük. Ők kutyák, fajtársak, és nagyon hülye helyzet lenne, ha az egyikük bent veled a meleg lakásban, a másik kettő meg az udvaron.
Ő nem kivételezik a fajtatisztákkal ;)
Az én kiskutyám itt alszik velem általában, meg a másik kutyám is, de amikor ő kimegy, a kicsi ált. akkor is bent marad, ő 3 hónapos múlt. Pedig van kint is még egy kutyánk ami apumé.
Érdekes engem is meglepett mennyire ragaszkodik hozzám. Szombaton voltam egy egész napos kiránduláson és a kutyusok nem jöhettek velem, itthon maradtak a szüleimmel.
Mikor hazaértem mesélte anyu, hogy a kicsi egész nap bent feküdt a szobámban, bágyadt volt. Mondta anyu, hogy már felakart hivni, mert azt hitte, hogy beteg, de aztán azért nem hivott, hogy ne tegye tönkre a napomat. A másik kutyám is, aki már 4 éves körül van egész nap a kapuban feküdt, mintha várt volna, bár ő annyira nem volt letörve.
Persze mikor beléptem a kapun a nagy annyira megörült, hogy örömében lefutott vagy 6 kört az udvarban aztán rohant oda hozzám, a kicsi is mikor meghalott egyből feléledt és rohant hozzám és nagy puszikat kaptam tőle. Annyira jól esett, hogy igy hiányoztam, nem is gondoltam volna, főleg nem a kicsiről.:) És ráadásul mindkettő husky, akik állitólag nem is hűségesek, legalább is sokan ezt állitják róluk.
De lehet a te kiskutyád jobban szeret a falkája között, amit a többi kutya alkot, ez változhat még. Törődj vele sokat meg legyetek sokat együtt és aztán majd biztos veled akar lenni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!