Lehetséges, hogy Spániel kiskutyám (kan) 10,5 hónapos és még nem ivarérett?
10.5 félhónaposan már lehetnek ivarérettek.
Mi a 8 hónapos kan kutyánkról hittük azt,hogy nem az,és betalált a szukának,pedig nem hiányzott oO.
Szóval 1 év körül már ivarérettek,de lehetnek előbb is.
De attól,hogy ivarérett még tenyészérett. A tenyészérettséget kb 18 hónapos korban éreik el.
Ajjaj!! Akkooooor lehet baj van???? Lehet nem fog neki felálni SOHA a bigulija????
Pedig nagyon szép tartásu spániel,úgy szerettük volna neki egy szép csajt!!! :(
figyelj... attól mert te szépnek látod, attól még nem kell neki fedeznie. főleg nem 10 hónaposan.
vannak egészségszűrési papírjai? (dysplazia, szemszűrés stb.) tenyésszemle? meg elengedhetetlen a törzskönyv, hiszen így lehet felmérni, esetleg nem e rokonok a szukával (hogy elkerüljük a beltenyésztetséget)
és ha elkap valami végzetes betegséget a szukától?
szomszédom is így járt... ugyanebből az okból fedezett a kanjuk, és elkapott valami herpeszvírust a szukától, és nagyon-nagyon drága volt belőle kikezelni, plusz még ivartalanítani is kellett.
attól nem lesz neki jobb. leszáll a szukáról, el is felejti mit keresett ő ott. úgyanúgy éli tovább az életét mi sem történt volna, nem lesz változás semmiben.
a kölykökben meg nem fog látszódni az apa "szépsége". örökölnek ezt-azt, de lehet hogy nem is az apától hanem az ő öseitől (akik ki tudja kik voltak, előüthet egy másik fajta is?). a jellem meg nem fog öröklődni, minden kiskutya más-más jellem lesz-külsőben is.
még lehet, hogy a kiskutyák tragédia, ahogy ki fognak nézni. nem biztos hogy pont a jó tulajdonságokat öröklik!
vidd el kiállításra,majd a szakértő bírók megmondják, mennyire szép. lehet hogy köze sincs a fajta standrardhez.
hiszen, valakinek a világ legcsúnyább kutyája is gyönyörű volt! ez nem ok a "tenyésztésre"!
és mi lesz a kölykökkel? mennek a menhelyre, mert valakinek megtetszett, de hát a spániel nem egy könnyű kutya, nevelni nincs idő, pénz nincs rá, megy a menhelyre... és nem tudhatod.vagy megy a kereskedőhöz, és agyon elleti, míg szerencsétlen szuka ki nem merül, utána agyönüti? vagy megy az utcára, és elüti valami, és utána napokig kínlódik, míg meg nem hal, vagy valaki nem segít rajta?
fogadjunk, hogy egy kölyökkel minimum fogunk találkozni a spániel mentőknél.
www.olcsokutya.uw.hu
Na jó!
Igen megfordult a fejünkben hogy fedezzen,de még magunk se tudjuk, hogy mit is akarunk!
Tudom hogy mikkel jár ez az egész, és ismerem a feljebbmenőit is!!!!
Nem csak az én szememben szép, már más akinek van spánielje is mondta, hogy vigyük kiállításra, mert megvannak az adottságai!!!! Szép tartás, szörzete!!!
De még az én szemeben nagyon kölyök!! Mintha a fiam lenne, pláne úgy hogy 2 hónap múlva megszülöm a lányom!
Imádom féltem mindentől!! Tudom,hogy korai még fedezni vele, én csak attól fétem, hogy "impotens" lesz! Mert akárhogy döntünk szeretném, ha azért majd lenne egyszer kiskutyája,amiből majd én is akarok megtartani!
Köszönöm a válaszokat!
Az, hogy még nem láttad felállni kukiját, nem jelenti azt, hogy impotens. A hiperaktív, állandóan izgatott kutyáknak akár arra is ki tud bújni, hogy kedvesen hozzá szólsz.
Az én kutyám 1 éve van nálam, és eddig egyetlen egyszer bújt ki a kukija a helyéről, de fel sem állt akkor (akár több percig is eltarthat, amíg lég vér megy bele, megdagad, stb.).
Aggodalomra semmi ok, ha még impotens is lenne, akkor se történik semmi. Van bőven gazdára váró kutya (csak úgy kb. másfél millió), köztük nagyon sok spániel is ( [link] Inkább szeresd, neveld, ahogy majd a megszületendő gyermeked is, tök fölösleges, hogy fedezzen.
Túldimenzionálod ezt a kuki dolgot, nincsen jelentősége. Pláne nem egy 10 hónapos kutyánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!