Ma voltunk kutyaivartalanításon. Ez így normális? (többi lent)
Van egy 6 hónapos yorki kislányom, és ma vittük el ivartalanítani...A műtét után semmit nem tettek a Drágám pocójára, úgy értem nem kötözték be Neki, nem kapott gallért sem...ez így normális dolog? Azt mondta a asszisztens hogy holnap már nyugodtan kivihetjük, de nem lesz koszos így a sebe? Már arra is gondoltunk hogy elmegyünk az itteni állatdokihoz beköttetni...nagyon aggódunk Érte :(
Írnátok nekem erről véleményt, esetleg tapasztalatokat? Hogy Nálatok is így működött e és hogy kb. mennyi idő alatt épült fel a kutyus?
Köszönöm
miért kéne beköttetni? Gondolom yorki lévén benti kutya,nem kell azt bekötni. Mi se kaptunk gallért,kötést meg senki nem kap,ha azt veszed észre rágná a sebét,visszamész dokihoz és kapsz gallért. Addig felesleges őt szenvedtetni gallérral ha nem zavarja a seb.
És kiviheted másnap még jó,hova ürítene különben?:) Annyi ne hagyd játszani nagyon más kutyákkal de különösebben mást nem igényel,nem kell üvegvitrinbe zárni :D
Nekem már este semmi baja nem volt a kutyámnak,mentünk le sétálni.
Bekötni nem szokták, a gallért meg sok helyen kérni kell. Ha van egy rávaló nem túl meleg kutyaruhátok (pl pólóféleség) akkor azt feladhatjátok rá és úgy nem fogja tudni piszkálni a sebet. Ha szeretnétek gallért akkor állatpatikában, állatorvosnál külön is vehettek, ha jól emlékszem 1500Ft körül van.
A sebet tartsátok tisztán amennyire lehet, tehát porba-sárba ne feküdjön, de pisilni-kakilni nyugodtan kimehet. Reggel-este egy betadine-os törlés nem árt neki.
Olyan 4-5napig azért ne nagyon ugráltassátok, bár kedve se nagyon lesz valószínűleg, de varratszedés után mehet minden úgy, mint ivartalanítás előtt.
Köszönöm, csak nagyon aggódunk Érte :)
Azért "hiányoltuk" úgymond a kötést és a gallért, mert a környezetünkben műtöttek ugyan így egy kutyust, csak máshol és Ő kapott mind kettőt, meg hát ugyebár még kölyök és virgonc...:)
Persze nagyon figyelünk Rá most is, nehogy valami gond legyen :)
azt még elfelejtettem, hogy a lakásban is eltudja végezni a dolgát (pelus) mert még nem teljesen szoba tiszta, szóval nem lenne új Neki :)
Többieknek is köszönöm, azt a betadin-t gyógyszertárban lehet venni, ugye?
ma 13:04
Igen, ezüst színű spray-el lefújták.
Bekötni, leragasztani soha nem szokták. Mi kaptunk gallért, de amikor hazaértünk, azonnal levettem róla, mert nagyon zavarta, a sebét pedig soha nem bántotta. És természetesen másnap már én is levittem, hiszen pisilni/kakilni mégiscsak kell...csak pár percet sétáltunk, amíg elintézte, utána vittem föl. De a 3-4. nap után már 20-30 percet is sétáltam vele, varratszedés után pedig minden ment a régi kerékvágásban.
Gallért csak akkor kérj, ha látod, hogy piszkálja. Azt bármelyik állatorvosnál tudsz venni, a normálisabb visszaveszi, ha nem használtad.
Ne aggódj, nem lesz baj:) Üdv, egy ivartalanított szuka yorki gazdija
ma 13:10
Köszönöm :) Már egyre jobban kezdünk megnyugodni, bár jobban örülnénk ha látnánk hogy mocorog egy kicsit :) Viszont az altatónak kell idő hogy kimenjen a szervezetéből, de türelmesen várunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!