Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Olyan kutyafajtát keresek ami...

Olyan kutyafajtát keresek ami jönne velem az esti futásokra, tudnátok ilyet?

Figyelt kérdés
olyan kutyát keresek ami sportos de viszont nem éppen kistestű mivel általában este futok és olyan helyen nem sok ember járkál szóval kéne egy társ aki ha úgy adódik meg is véd. (: Ha tudtok ilyet kérlek írjátok le!
2012. aug. 20. 22:42
1 2 3
 11/21 petrusi ***** válasza:
55%

Nem ajánlom se a boxert, se a dobermannt, ha nem tökéletes tenyésztőktől, tökéletes felmenőkkel veszed a kutyust.Ezek a fajták nagyon hajlamosak a diszpláziára, így nem ajánlom szűrés nélkül.

Másfél éves koráig, ugye, semmiképpen nem futhat veled.Ezért ajánlanám a menhelyet.

Ha nagyon fajtatisztát akarsz:Kuvasz,Rodéziai ridgeback,schnauzer.

Mennyit futnál naponta?

2012. aug. 21. 05:13
 12/21 anonim ***** válasza:
34%
a menhelyen tökéletes felmenőkkel rendelkező kutyák vannak, mentes csipővel?????? ugye tudod, hogy nagy butaságot irtál.
2012. aug. 21. 06:41
 13/21 petrusi ***** válasza:
Nem ez mondtam.A dobermann és a boxer a FAJTÁN belül hajlamos a diszpláziára, ezért kell nagyon utánanézni.Egy keveréknek kisebb esélye van megbetegedni,mert mondjuk egy német juhász is nagyon hajlamos erre a betegségre, de ha egy olyan fajtával keresztezzük, aminél szinte egyáltalán nem fordul elő a diszplázia, akkor a keveréknek sokkal kisebb az esélye a genetikai gondokra.Ezek mellett a menhelyre bekerülő kutyákon nagyon alapos vizsgálatot végeznek,és ha esetleg kiderülne, hogy a kutya beteg, akkor azt kötelesek feltüntetni.
2012. aug. 21. 10:24
 14/21 compactegon ***** válasza:

én a rhodéziai ridgebacket ajánlanám. nagy testű és akár 50 km-t is lefuthatsz vele. mozgásra termett, és oroszlánvadászatra tenyéztették ki :)

ha nem tetszik, akkor én is a dobira szavazok. bár tetszenek a boxerek, sajna a nyálzást nem viselem jól.

2012. aug. 21. 10:25
 15/21 anonim ***** válasza:
(9.vagyok) szerintem is boxer keveréket mondjukjobb lenne, nekem az van, de a boxerre mondjuk jobban hasonlít, és ha nem akarsz gyorsan futni, meg sokat, akkor szerintem kisebb korától is próbálkozhattok, de ne előtte etesd, akármilyen kutyád lesz!
2012. aug. 21. 12:58
 16/21 anonim válasza:
Husky. Őket úgyis lekel mozgatni, és imádnak futni, kilómétereket képesek.Viszont a huskynál figyelj arra, h nyáron melegben nagyon hűvös helyet biztosíts számára! Egyáltalán nem bírják a meleget, szibériai kutyák.
2012. aug. 21. 13:08
 17/21 A kérdező kommentje:
naponta körülbelül 1 óra vagy 40 perc intenzív futás lenne utána egy kis labdázás ilyenek!:) Huskyt nem nagyon szeretnék, mert nagyon hullik a szőre meg minden és sajnálnám nyáron:/
2012. aug. 21. 21:10
 18/21 anonim ***** válasza:
azt ne mondd, hogy a menhelyen minden kutyát megszűrnek HD-ra!!!!!
2012. aug. 21. 22:32
 19/21 anonim ***** válasza:
Ha nem volt még kutyád, nem értesz a nevelésükhöz, ne dobit vegyél. Nekem több is volt már, és hidd el, nem való kezdőknek. A boxer jobb választás, könnyebben nevelhető:)
2012. aug. 22. 00:44
 20/21 petrusi ***** válasza:
Nem, tényleg nem szűrik őket.DE az állatorvos észreveszi, ha valami nem stimmel, és akkor tényleg megvizsgálják.De akkor is kisebb a valószínűsége az ilyen genetikai betegségnek, mint egy száz éve tenyésztett fajtánál.
2012. aug. 22. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!