Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van itt allatorvos? Vagy...

Serenity-cica kérdése:

Van itt allatorvos? Vagy valaki aki tenyeszto? Valaki aki ert a szulo kutyakhoz?

Figyelt kérdés
van egy kutyam, akit 4 es fel honapos koraban egy nagyon kedves, szereto szomszedunk fejbe akart loni, de elvetette es hasba lotte. akkor az allatorvos azt mondta, hogy nem eli tul, de tul elte. akkor azt mondtak nem szedik ki a golyot, mert felesleges, de kolyke nem lesz soha. ezert nem ivartalanitottuk sem a kant sem a szukat, mert feleslegesnek tartottuk. egy honappal ezelott eszrevettem, hogy kerekedik a kislany. akkor azt mondta az allatorvos, hogy hat valoszinu kolykok lesznek (szemelyesen nem latta) es ha megszulettek a kolykok, akkor majd utanna ivartalanitjuk. a kutyus most 2 eves. akkora, mint egy hordo hatalmas csungo cicikkel. nyuglodik nagyon, nehezen mozog. enni keveset eszik (hust barmilyen mennyisegben, de mas nem kell), inni iszik, de nem sokat. az allatorvosunk nyaral, szoval hozza nem tudom vinni. kocsink most nincs, es gyalog nem hiszem, hogy kibirna tobb kilometeres utat egy masik allatorvosig. a kerdesem az, hogy az ilyen hatalmas cicik normalisak? honnan lehet tudni, hogy nem alvemhes? olvastam neten, hogy a combhajatanal kell nezni a hasat, hogy ott rugnak-e a kiskutyak, de en semmit nem erzek. azt sem tudom tenyleg jo helyen nezem-e. illetve azt is olvastam, hogy szules elott veres folyasa van, ha pedig meghalnak a kiskutyak benne, akkor zoldes-sargas. ez igaz? neki is van folyasa, de neki neha atlatszo, neha tejszeru. a folyast kb. 3 napja vettem eszre. ez normalis? elnezest a hosszu irasert, de semmit nem akartam kihagyni! ha valakit tud, akkor kerem segitsen!

2012. aug. 18. 17:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne erőltesd neki ha nem szeretne a kialakított helyén feküdni,maradjon akkor nyugodtan ott a garázsban ha ott nem éri az eső,hideg,szél.
2012. aug. 18. 17:51
 12/21 anonim ***** válasza:

Teje nincs meg? Ha picit megnyomod ezt le tudod ellenőrizni. Esetleg merd meg a hojet. Ha elbujkal dobozba, garázsba , kapar, zihal, nem akar enni, akkor jött el az ideje.

A golyó pontosan hol van? Nem tudom be merném-e vallani otthon az ellest így. Vagy a doki mondta, hogy ettől meg tudja-e majd szülni őket?

2012. aug. 18. 17:55
 13/21 A kérdező kommentje:
a doki azt mondta, hogy ha mar teherbe esett (o szavaival vemhes lett) akkor nagy baj nincsen. valoszinuleg osszefort a golyo okozta "kar" vagy nem tudom hogy fogalmazzam. a golyot meg valoszinuleg kilokte a szervezete. a kepen ahogy oldalt van a hasa kozepetol kicsit hatrebb kapta a golyot. a fejere celoztak, de elforditotta a fejet, igy szembol, de a hasaba kapta a golyot. (legpuska) nem eroltetem, mert eso, szel ott nem eri, de bent megiscsak melegebb lenne. megnyomtam a cicijet es nem jon belole tej. de nem nyomtam erobol. olyan kozepesen, hogy azert neki ne fajjon.
2012. aug. 18. 18:03
 14/21 A kérdező kommentje:
ja! homeronk meg szerintem nincs. csak most koltoztunk ide es meg nem volt idonk mindent athozni.
2012. aug. 18. 18:05
 15/21 anonim ***** válasza:
Lehető leghamarabb válts orvost.
2012. aug. 18. 21:24
 16/21 anonim ***** válasza:
Ha van otthon digitális lázmérő,könnyen lehet ellenőrizni.Az ellés napján a normál 38-39 ről leesik a testhő 37-37.5re.Az infra nemcsak a meleg miatt kell a kicsik fölé,hanem az esetlegesen a tüdőbe jutott folyadékot is kiszárítja.
2012. aug. 18. 21:35
 17/21 anonim ***** válasza:

Az infra a herpesz ellen is ajánlatos.

Tudod, az orvosod elfelejtett felvilágosítani, hogy vemhes kutyát is lehet ivartalanítani. Inkább az, mint egy ellés, szoptatás egy nem teljesen egészséges kutyánál.

Kívánom, hogy gond nélkül legyen meg az alom !

2012. aug. 18. 22:54
 18/21 anonim ***** válasza:

Az allatorvosod enyhén szólva felelőtlen, bár én nem vagyok orvos, de néha asszisztáltam állatorvos mellett.

-lehet, hogy a golyó ütötte kar vagy hogy fogalmazott beforrt, de mi van,ha egy olyan osszenoves keletkezett pont, ami miatt nem tudja megszulni a kolykoket?akkor csaszarozni ekll, mégpedig az első jelnel.hogyan hagyhatta ezt rad, otthon???

-mi az hogy a golyó valószínűleg kilokodott? Valószínű ilyen esetben nincs, mivel van rontgen, hála istennek feltalálták.

Azt hiszem elég obijektiv voltam, mert a nem éli túl, de túlélte és a nem lehet kölyke, de megis lett-et nem róttam fel, tudván, hogy csodák az orvostudományban is vannak. De a másik kettőre nincs mentség.sztem.

2012. aug. 18. 23:08
 19/21 anonim ***** válasza:
hívd fel az ügyeletes dokit. az állatorvost meg cseréld le mert egy idióta. Ha valóban ellésre készül és ott a golyó komoyl gond is lehet.
2012. aug. 19. 03:27
 20/21 A kérdező kommentje:
csak egy masik allatorvos van a kornyeken, de ot nem kedvelem, szerintem nem jo allatorvos. a mamam jart hozza rendszeresen, de irrealisan draga arakat mond es olyan felsobbrenduen beszel, hogy csak egyszer voltunk ott es hozza nem is akarok menni. tudok meg egy allatorvost aki jo. ott van, ahol laktunk anno. de mivel nincs kocsink, ezert felhivom, hogy o kijon-e. viszont a kutyus ma mar nem evett es nem is iszik. ezert is fel akarom hivni, de toltodik a telefonom, amiben a szama van.
2012. aug. 19. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!