Hogyan lehet megkülönböztetni a szibériai husky-t és az alaszkai malamutot?
mármint tudom, az alkat, meg a farok tartása, meg a természetük, meg néha a szemszín, meg bunda, de lehet a bunda egyforma, a szem is, a természet az most nemlényeges, kívülről az nem látszik, én most külső jellemzőket kérdezek.
Tehát a farok tartása nem egy biztos pont, és mondjuk képeken az alkat se olyan feltűnő.
De tudtok mondani olyan eltérést, amiben mindig különböznek, és amiben nem lehetnek egyformák, vagyis egy biztos pont, és jól látszik?
Itt mindkettőt megtalálod.
Mindkét fajtáról hiteles képet kapsz ha az alábbi honlapot alaposan tanulmányozod:
Az a mindenkilapja akármi egy vacak tele hibákkal és hülyeségekkel ..... :((
Szerintem simán meglehet különböztetni őket általában. Oké képen talán nem annyira könnyű,, meg lehet nekem azért könnyebb mert huskykat tartok.
Fejük az egészen más.
Más a fülük tartása is pl. A malamutnak jobban szétáll. Szélesebb a feje, tompább az orra stb.. Meg az alkatja is más, ha a testét nézed.
Mindenképp olvass utána a neten.
Farok tartás pláne nem, a szem abszolut nem biztos pont (ha a szeme kék, ezüstös vagy felemás, akkor az Husky), a bunda is lehet hasonló. A Huskyé ránézésre kicsit drótszőrű benyomást kelthet. Ez mind tény... Viszont ezek nélkül, egy - ezektől a fajtáktól - idegennek sokat nem tudok mondani, amivel meg lehet különböztetni. Maximum felhívom a figyelmet...
Husky:
Kisebb méret, "törékenyebb" ugyanakkor zömök alkat, úgymondanám, hogy róka-szerűbb, mint a malamut (ha nem is jó jellemzés). A fej forma, a hegyesebb fül, az orr mindenképp keskenyebb, hegyesebb (ezek által hosszabbnak tűnik, mint a malamuté.
Malamut:
Nagyobb, sokkal zömökebb vagy mondom úgy masszívabb testalkat. "Macisabb", mint a husky. A feje szélesebb, laposabb, a füle kerekebb végű, az orr is szélesebb, így rövidebbnek is tűnik.
Sokszor a kicsiket szinte megkülönböztetni sem lehet. A törzskönyv mérvadó (de megjegyzem, volt időszak, amikor nem a vérvonal, hanem a pénz beszélt a könyv kiadásakor). A szülőket mindenképp meg kell nézni. Habár van, amikor a szülő sem mérvadó.
Foglalkoztam mindkét fajtával, a lényegesebb különbségeket el tudom mondani, a többi részlet, ahogy egy korábbi válaszoló írta írta, a szánhúzó klub weboldalán fenn van. Érdemes elolvasni a jellemzéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!