Milyen kutyát ajánlanátok nyugdíjas hölgy mellé?
Ajándékba szeretném adni. Valami kisméretűre gondoltam, ami azért megtűri az unokákat is hétvégente.
Szempont még, hogy társasházban lenne tartva, ezért nem jó, ha ugatós fajta.
Jó azért így, hogy nem ismerjük a nénit, nem biztos, hogy le fog robbanni.
Az igaz, hogy tényleg kell, hogy legyen egy "biztonsági gazdi", egy jó barát, családtag, aki gondját viselné a kutyusnak hosszabb vagy rövidebb ideig...
De az én nagyim pl. úgy pörög 72 évesen, hogy egy 50 éves embernek is becsületére válna...
Ami biztos: Beszéld meg a nénivel és a menhellyel IS.
Ui.: valami troll van itt?
Nem ajándékozunk élő állatot senkinek az ajándékozott tudta és beleegyezése nélkül, ez arany szabály. (!!!)
Ezek az idő múltával sosem szülnek jó dolgot.
Amúgy meg sok okosat írtak előttem, én is egy felnőtt (de nem idős) menhelyi kutyára szavaznék, ha:
Tud a néni a tervedről? Ő is akarja és tisztában van vele, hogy mit vállal? Tudja fizikailag és anyagilag
(pl. állatorvosi költségek, hogy csak egyet említsek) biztosítani azt amire egy kutyának szüksége van?
Hány éves a néni? Milyen állapotban van? Van/ lenne segítsége szükség esetén? Milyen az életformája, mennyire aktív? Volt már kutyája régebben, van némi tapasztalata?
Úgy hirtelen csak ennyi kérdés jutott eszembe, szerintem ezek tudta nélkül nem lehet tuti választ adni.
Köszönök szépen minden tárgyilagosan a kérdésre adott választ. A jelképesen átadott kutyus ötlete tényleg nagyon jó, nem is tudom miért nem jutott eddig eszembe.
Mondjuk inkább a fajta kérdésre gondoltam. Az oké, hogy kis termetű legyen, stb., de melyik fajta pl., ami kevésbé ugatós és nem olyan féltékeny típus (ha éppen nem ő van a középpontban)?
A többihez inkább csak annyit fűznék, hogy édesanyámról van szó, tudom mit szeretne, minek örülne, mit engedhet meg magának, de attól mert valaki nyugdíjas, miért kell azt feltételezni, hogy féllábbal már a sírban van? (Ha már nem a kérdésre válaszoltok, legalább gondoljátok végig, nem bántotok-e meg vele valakit.)
Én is felnőtt kutyát javasolnék, egy kölyök szeleburdisága nagyon fárasztó tud lenni egy tinédzsernek vagy egy fiatalabb felnőttnek is. Plusz ha fiatalok az unokák, azzal biztosra kell menni, hogy őket is megtűrje. Ezt egy kölyöknél nem tudod biztosra.
Én két kutyust is ismerek, akik felnőttek, jól szocializáltak, és a gyerekekkel is jól kijönnek. Mindketten örökbefogadhatók:
Nem megbántani akartuk a "nyugdíjas hölgyet". De az átlagéletkor akár tetszik akár nem kb. 70-78 év. Előtte is sokan agyvérzést, infarktust stb. kapnak...
Nem megsértődni kell, hanem a kutya jövőjét illetően fontos belekalkulálni bármilyen eshetőséget. Az én apukám is csak 65 éves, de amikor a kutyánk meghalt rákban, ő is azt mondta, hogy már nem akar fiatal kutyát a házhoz, mert ki tudja mi lesz. A menhelyről hoztunk egy idősebbet. Azok általában úgysem találnak gazdira ott. Szinte mindenkinek kiskutya kell.
Kedves 13:20-as! A nyugdíjas nem feltétlen 70 évest jelent, a kérdés pedig akkor sem ez volt. Nem sértődött meg senki, csak a kérdésemre szeretnék választ kapni, nem magán véleményeket olvasni. Arra megvannak a megfelelő fórumok.
A többieknek köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!