Szerintetek melyik fajtánál harap meg több embert?
Figyelt kérdés
Én úgy vettem észre az ilyen csivava, yorkie, bichonok csak ezek nem tudnak halálos sebet ejteni2012. aug. 17. 06:33
1/6 anonim válasza:
németjuhász okozza a legtöbb emberi sérülést, de ez nyilván azért is van mert sok van belőlük, ráadásul sokan nem foglalkoznak velük rendesen.
2/6 anonim válasza:
Szerintem ez nem fajtafüggő, hanem nevelés kérdése. A kistestű kutyákat sokan nem nevelik, csak babusgatják és mindent megengednek nekik.
3/6 anonim válasza:
Németjuhász, rottweiler. Persze azért, mert ezekből van a legtöbb és sok esetben nem hozzáértő gazdiknál.
4/6 anonim válasza:
Német juhász, spániel, keverékek. Amelyik fajtából sok van azzal az esély is nagyobb, hogy valamelyik megharap.
5/6 anonim válasza:
Én is egyértelműen a kistestűekre szavazok. Azért, mert őket nem nevelik (tisztelet a kivételnek). De mivel ők nem tudnak olyan súlyos sebet okozni, így nem tesznek az emberek bejelentést.
Amikor engem is megharapott egy havanese és vérzett, csak annyit kértem h mutassa meg az oltásit, h megvan-e a veszettség elleni. De eszembe se jutott h bejelentsem. De mondjuk ha egy nagytestű kutya tenné ugyanezt, valszeg akarva-akaratlanul is a kórházban kötnék ki.
Nagyságrendekkel több sérülést okoznak kistestű ebek, csak azokat senki sem tekinti veszélyesnek.
6/6 anonim válasza:
Tényleg nevelés kérdése, de nemrég olvastam egy tanulmányt mi szerint a legharapósabb a cocker spániel. De 2008-ban a tacskó és a csivava vezette a listát egy amerikai felmérés szerint (természetesen Amerikában).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!