Hogyan szoktassam le a kutyámat énrám való ugrálásról?
Szia :)
Nekem német juhászom van és előfordul hogy rámugrál. Elég nagy kutyus nekem meg elég kellemetlen amikor az a nagy kutyus előröl rám ugrik én meg borulok hátra. De az tényleg jó módszer hogy hagyd figyelmen kívül vagy ha felugrik emeld fel a lábad. Hogy a térded a mellkasát érje.Eközben kicsit erélyesebben mond neki hogy: NEM, vagy NEM SZABAD. Nem fáj neki csak így tudatod vele hogy azt nem szabad. Nekem általába bejön :) nekem akkor ugrál ha izgatott séta előtt:)
Honnan kell "elengedni" a kutyádat?
Mennyi idős?
Ilyen esetben hagyd teljesen figyelmen kívül a kutyát, fordíts neki hátat.
Egyébként honnan is kell elengedni a kutyát?
A kutyusomat éjszakára láncon tartom,vagy éppen ha nincs otthon senki.
Első hozzászólótól szeretnék kérni egy véleményt a németjuhász kutyáról,a sájátjáról is természetesen.Nagyon örülnék neki. :)
Emigy a kutya fajtája terrier és puli keverék.
Kutyát nem szabad láncon tartani. Nincs kerítés?
Gondolhatod mennyire megviseli, hogy láncon van, nem csoda, ha örömében rád ugrál, mikor elengeded.
Ha rád ugrik megfogod a melső lábait és kihúzod. Egy idő után a kutyának kellemetlenné válik ez a testhelyzet, várdd meg amíg el nem kezdi nyalogatni, rágcsálni a kezed majd engedd le.
Ismerek kutyát akit ezzel a módszerrel szoktatták le az ugrálásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!