Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Német Boxer nevelés?

Német Boxer nevelés?

Figyelt kérdés

Sziasztok szeretnék venni egy boxer kutyát "magam mellé" és azt szeretném tudni, hogy hogyan kezdjem el nevelni: Pl.: hány hetesen vigyem el elöször sétálni/futni, mikor kezdjem el tanítani: ul, fekszik, meg, hogy szobatiszta legyen.

Nyáron venném és mikor kéne kivinni aludni, vagy a télen aludjon velem és majd tavasszal rakjam ki? jól szigetelt háza lenne.

Milyen eledelt adjak neki? néha lehet farhát rizzsel, száraztá egy kis melegvízzel. és mennyi legyen...1 egész tál, vagy fél?

ui.: bocsi hogy néhány helyen nem jól írtam le de rossz lett a billentyuzet

2012. aug. 14. 22:05
 1/7 A kérdező kommentje:

ja és mennyire legyek kemény vele?

Eddig volt egy Amstaff-om meg egy bulldog-om, de az egyik ismerosomnek van egy boxere akivel nagyon szeretjuk egymást.

egyébént kerti kutya lenne és elég nagy udvar van.

2012. aug. 14. 22:07
 2/7 anonim ***** válasza:
A harmadik oltása után 2 héttel már sétálhatsz vele. Tanítani gyakorlatilag onnantól lehet, hogy hozzád került. Csak azt engedd meg neki, amit később is megengednél, fontos a következetesség. Ha jól szigetelt a háza, nyugodtan tarthatod az udvaron télen is. Szerintem a főeledele táp legyen, de abból minőségi. Mielőtt elhozod, kérdezd meg a tenyésztőt, hogy mivel eteti, hogy előre be tudd szerezni azt a fajta tápot, ha váltani is akarsz később, csak fokozatosan lehet, érzékenyen reagálhat a gyomruk a változásra. Emellett lehet főtt rizs, főtt sárgarépával keverve, főtt hús. A tápon lesz egy táblázat, hogy milyen korban mennyit kell kapnia 1 napra lebontva, de majd ahogy figyelgeted a kutyád fejlődését, látni fogod, hogy sok-e vagy kevés, amit adsz neki. A boxer nagyon játékos, nagy mozgásigényű fajta, de egy amstaff után ez biztos nem lesz újdonság, illetve nagyon igényli a gazda közelségét. Nekünk most van egy 3 hónapos kutyusunk, egy energiabomba.:) A neveléssel kapcsolatban ajánlom Korom Gábor Neked ugatok! című könyvét, és indult egy sorozat is Egyik kutya másik nem címmel, vagy Cesar Millan könyveit, illetve az ő sorozata a Csodálatos kutyadoki, megtalálod a neten.
2012. aug. 15. 07:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Nagyon jókat írt a 2., azokat én is javaslom Neked. Nekünk két éves ivaros kan boxerünk van, nagyon kis dilis még...:) Hihetetlen gyorsan tanul, de ugyanakkor nagyon makacs is pl. a virágcserepet mindig megrágja és ha jövünk haza már látszik rajta, hogy rosszat csinált, elénk se jön, szóval feszegeti a határokat... Így én a következetességet nagyon kiemelném, már pici kortól kezdve.

A tanulás neki játszva megy, napi 10 perc tanulással is sok dolgot megtanul,amíg pici szerintem nem szabad túlzásba esni.. Mi főzünk neki, nyers farhátot, lábat szoktunk venni, így leve is van és husi, csont is jut, könnyű porciózni is plusz kiegészítésként tápot is szokott kapni.

A hidegtűrésről annyit, hogy bár nem egyformák, de a mi kutyánk -természetesen szigetelt, padlószőnyeges házában- olyan jól elvolt, hogy még a függönyt is letépte a legnagyobb hidegben télen és inkább szétcincálta, mert annyira nem fázott.. Jut eszembe, a mi kutyánk rengeteget rág még, így sok labda, játék fog kelleni:)

2012. aug. 17. 13:58
 4/7 anonim ***** válasza:
3-as vagyok... még az jutott eszembe, hogy állateledel boltban lehet kapni kifejezetten kölyök kutyának csontpépet (olyan hosszúkás a csomagolása, mint a parizernek), próbáljátok ki, nálunk az is nagyon bejött..
2012. aug. 17. 14:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2012. aug. 17. 22:04
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Tehát ahogy elnézem, kvázi semmit nem tudsz a kutyatartásról és -nevelésről. Kezdj el sokat olvasni, művelődni a témában, mert ez nem az a téma, amit iss két sorban bárki leírhat neked maradéktalanul. És azt javaslom, hogy amíg ezekkel nem vagy tisztában, ne kötelezd el magad egyetlen fajta mellett sem, előbb tudd, hogy mit vállalsz, és utána válassz hozzád illő kutyát.
2012. aug. 26. 13:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Ezt most akkor nem értem, ha egyszer volt már egy staffordod és egy bulldogod, azokat hogy nevelted? Vagy arra vagy kíváncsi, hozzájuk képest hogy nevelj? Vagy nem értem.
2012. szept. 8. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!