Német Boxer nevelés?
Sziasztok szeretnék venni egy boxer kutyát "magam mellé" és azt szeretném tudni, hogy hogyan kezdjem el nevelni: Pl.: hány hetesen vigyem el elöször sétálni/futni, mikor kezdjem el tanítani: ul, fekszik, meg, hogy szobatiszta legyen.
Nyáron venném és mikor kéne kivinni aludni, vagy a télen aludjon velem és majd tavasszal rakjam ki? jól szigetelt háza lenne.
Milyen eledelt adjak neki? néha lehet farhát rizzsel, száraztá egy kis melegvízzel. és mennyi legyen...1 egész tál, vagy fél?
ui.: bocsi hogy néhány helyen nem jól írtam le de rossz lett a billentyuzet
ja és mennyire legyek kemény vele?
Eddig volt egy Amstaff-om meg egy bulldog-om, de az egyik ismerosomnek van egy boxere akivel nagyon szeretjuk egymást.
egyébént kerti kutya lenne és elég nagy udvar van.
Nagyon jókat írt a 2., azokat én is javaslom Neked. Nekünk két éves ivaros kan boxerünk van, nagyon kis dilis még...:) Hihetetlen gyorsan tanul, de ugyanakkor nagyon makacs is pl. a virágcserepet mindig megrágja és ha jövünk haza már látszik rajta, hogy rosszat csinált, elénk se jön, szóval feszegeti a határokat... Így én a következetességet nagyon kiemelném, már pici kortól kezdve.
A tanulás neki játszva megy, napi 10 perc tanulással is sok dolgot megtanul,amíg pici szerintem nem szabad túlzásba esni.. Mi főzünk neki, nyers farhátot, lábat szoktunk venni, így leve is van és husi, csont is jut, könnyű porciózni is plusz kiegészítésként tápot is szokott kapni.
A hidegtűrésről annyit, hogy bár nem egyformák, de a mi kutyánk -természetesen szigetelt, padlószőnyeges házában- olyan jól elvolt, hogy még a függönyt is letépte a legnagyobb hidegben télen és inkább szétcincálta, mert annyira nem fázott.. Jut eszembe, a mi kutyánk rengeteget rág még, így sok labda, játék fog kelleni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!