Hogyan tudnám a kiskutyám és a hullámos papagájom összeszoktatni?
Van két hullámos papagájom, és közülük az egyik kézhez van szoktatva és nagyon hozzám nőtt (a másik jóval később került hozzám és rendkívül félénk a természetű). Egy hónapja van nálam a most 4 hónapos kiskutyám, de nem merem kiengedni a hullámos papagájom mellé, mert félek, hogy bántaná. Egyszer próbáltam már, hogy más a kiskutyát fogta én pedig a madárral lassan közelítettem felé, de utána kapott és azóta nem erőltettem a dolgot. Viszont youtubeon annyi ilyen jópofa videó van, ahol a hullámos papik meg a kutyák vígan megvannak egymással, így én is szeretnék valami hasonló kapcsolatot kettejük között.
Tudnátok esetleg valami tippet adni hogyan kéne próbálkoznom, hogy jól kijöjjenek egymással?
Azért, mert egy kölyökkutya utánakapott egy izgőmozgó "jópofa játéknak tűnő dolognak" még nem lehetetlen. Sokat kell velük foglalkozni, meg kell szokniuk egymás jelenlétét.
Ne egyszer próbáld, hanem naponta 10x, ha a kutya kapkod, akkor rászólsz. Valahányszor nem kapkod, hanem nyugodtan nézi a papagájt, egy lépéssel közelebb mész hozzá, és közben nagyon megdicséred + adhatsz a jó viselkedéséért valami jutalomfalatot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!