Létezik ilyen kutyaiskola?
Ha profi akarsz lenni akkor a szöges nyakörv egy idő után elkerülhetetlen lesz, persze nem ez fogja a nevelés és a tanítás alapját megadni, de a gyorsaság és a pontosság eléréséhez nélkülözhetetlen. A menetelés meg szintén része az ÖV-s sportnak.
Ha olyan kutyaiskolát keresel, ahol nem csak a fent említett 2 fajtához értenek és tudnak mit kezdeni mondjuk egy cane corsoval, rottweilerrel, keverékekkel... akkor természetesen van ilyen. Ezt 100%-ig biztosan ki merem jelenteni, én is ilyen suliba járok és biztos van több is az országban. ÖV-zünk, engedelmest tanulunk,teljes mértékben a kutyához igazítva a napi anyagot és igyekszünk a katonás fegyelem elérésére, de nem drasztikus, elavult módszerekkel, mi pl klikkerezünk is. De tisztában vagyok vele, hogy szükségünk lesz majd a sokak által 'rettegett' szöges nyakörvre is, ha tényleg komolyan gondoljuk.
Természetesen az agilitysek sokkal lazábbak ilyen téren, ott szinte biztos, hogy nem fogsz a szöges nyakörv fogalmával szembekerülni.
Nem gondoltam semmi konkrétra ezért is említettem a keverékeket, csak tudom hogy sok németjucis kiképzőnek egy cane corso már sok ezért soroltam ezt is fel.
Az obedience is a pontosságon és a gyorsaságon alapszik, nem lehet elkerülni a szögest, de szerintem ennek a használatáról egy elavult vagy inkább szájhagyomány által terjedő kép él a fejedben.
Amúgy mi is bele szeretnénk majd kóstolni az obediencebe :).
Csak kíváncsiságból: elárulod milyen kutyára gondolsz, milyened van?
csak úgy általánosságban nincs olyan suli ami megmondja a kutyád miben a legjobb és azt profi szintre fejleszti. Ezt sajnos neked kell felismerned és utána keresd meg azt a sulit ahonnan az adott sportágban a legjobbak kikerülnek. Mert másik suli jó az agilityben, megint másik az ÖV-ben, harmadik a frizbiben vagy egyéb sportokban.
De az igazán igazán profik fordítva csinálják. Kinézik, hogy ők mint kiképzők melyik sportban lehetnének nagyon jók és ahhoz a sporthoz választanak kutyát. Ezért látsz sok bordert az agilityben, német juhászt és malit a munkakutyák között.
Már elnézést, de egy szóval sem mondtam, hogy mások mondják meg miben jó a kutyám... Sajnos amíg nincs meg, addig nem tudom kideríteni én sem.
Én pedig nem az az ember vagyok aki sporthoz vesz kutyát. Számomra ez hideg és kalkuláló, mert bár én is a nyerésre hajtok, ez nekem túl érzelemmentes. Én szerelmes vagyok egy fajtába/fajtákba, és a végsőkig kitartok mellettük. Nekem a kutya az elsődleges, hiába a versenyzés az életem.
5hónapos németjuhászom van és bátonyterenyére járok vele kutyasuliba.
Ha jó kutyasuliba akarsz járni, akkor elnézel 1-2 hejre és megnézel egy oktatást.
Én supi hejen vagyok, heti 2szer van kiképzés, és kb 2-3 órás. Az 1-2 óra engedelmes gyakorlatot,(jutalomfalattal csalogatjuk a kutyát, és nem kell szögesnyakörv)és ilyesmiket csinálunk, utána pedig őrző-védő oktatás van ahol az én kutyámat(mivel még kicsi) még csak hergelik. Még egy hónapja sem járunk, de már nagyon ügyes a kutya.
A beilleszkedés könnyű volt mert a többi kutya már ki volt képezve, és csak azt kellett elérni, hogy az újonc eb ne féljen utána pedig elengedték a nagykutyákat és jáccottak. Ráadásul a többi kutya tanítja a kisebeket, ezért ha sétálunk nem ugatja meg a többieket. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha olyan hejen vagy ahová ügyes kutyák járnak, és a te kutyád is jó képességű akkor nagy valószínűséggel ügyes lesz.
Ez még a vezetőtől(gazdától) is függ, mert jól kell vezetni, ráadásul olyan a kutya amilyen a gazda...
Kedves kérdező!
Végig olvastam az eddigi hozzászólásokat és nekem az a véleményem, hogy halvány lila gőzöd sincs a kutyás sportokról. Szerintem amíg nem értesz valamihez addig ne alkoss véleményt róla. Másrészt, vegyél egyszer kezedbe egy munkamániás német juhászt vagy malit és rögtön megérted miért is kell a rettegett szöges a kutyára. Az a baj,hogy sokan életükben nem fogtak szöges nyakörvet a kezükbe és azt sem tudják hogyan működik és legfőképp használni sem tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!