Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tenyésztik nálunk a kánaán...

Tenyésztik nálunk a kánaán kutyát?

Figyelt kérdés

Erről a fajtáról van szó:

[link]

2012. aug. 11. 21:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy nem.
2012. aug. 11. 22:27
 2/10 A kérdező kommentje:
Nagyon tetszik, amit írnak róla, honnan lehetne mégis beszerezni, pl. környező országokban van-e kennel?
2012. aug. 11. 23:24
 3/10 anonim ***** válasza:

Egyik kedvenc fajtám, imádom! Itthon nem tenyésztik. Tudomásom szerint a legközelebbi kennel Lengyelországban van, a Samorodok Hanaana. Kb. 2000 kutya van az egész világon, a nagy része Izraelben és Amerikában. Európában a legnagyobb állomány Angliában van. Egy kutya ára 1000 dollár körül van. Néha évekig is várni kell, ha kutyát szeretnél. Viszont nem tudom mennyit olvastál róla. Az ilyen háziállat.hu-s meg Wikipédiás cikkek azt sugalják, hogy ez valami olyan univerzális munkakutya, mint a border collie. Sajnos az a rossz hírem, hogy ez nem igaz. Tényleg nagyon intelligensek, de viszonylag nehéz őket motiválni, ezért kevés kánaán kutya ér el jobb eredményeket kutyás sportokban. Természetesen vannak jobban és kevésbé motiválható kutyák is, de általában nem velük fogsz versenyt nyerni. Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy azért használták katonai kutyaként, mert a nyugati fajtákat ritkán tudták beszerezni és a 40-50 fokos hőség ellen a 30-as 40-es években még nem tudták, hogyan védjék a kutyákat. Hobby szinten viszont érdemes lehet vele sportolni. Emellett bizonyos vonalak elég félősek. Az idegen kutyákkal, különösen az azonos neműekkel elég nehezen jönnek ki, idegen emberekkel szemben bizalmatlanok lehetnek. Még ma is bekerülhetnek B-törzskönyvezve a tenyésztésbe vadkutyák, különösen ezekre a vonalakra igaz a félősség.

Ajánlom olvasgatásra ezt az oldalt: [link]

2012. aug. 12. 12:05
 4/10 A kérdező kommentje:
Németországban voltam rokonoknál, ott láttam. Két évesen igazi szuperkutya, kiváló házőrző, szereti a gyerekeket és játszik is velük. Nem volt se félős, se bizalmatlan, lehet, hogy ez nevelés kérdése. Az igaz, hogy az utcán sétálva igencsak harcias volt a kerítésen belül ugató kutyákkal. Nálunk házat és nagy kertet kellene őriznie és Agilityre gondoltam.
2012. aug. 12. 12:17
 5/10 anonim ***** válasza:

Ez a félősség azt mondják, vérvonaltól is függ, általában amelyikben kevesebb vadkutya vér van, az kevésbé félős vagy agresszív. Meg persze a nevelés is sokat számít. Általában első kutyásnak nem javasolják, csak tapasztaltabbaknak. Itt lehet olvasni a kánaán kutya jelleméről: [link]

Ezt Izrael legnagyobb kánaán kutya tenyésztője írta. Agilityre alkalmas, csak versenyeket nem nagyon fogsz vele nyerni, mert annyira nem gyorsak. Itt egy videó arról, kb. milyen sebességre számíthatsz, ha ügyes vagy: http://www.youtube.com/watch?v=gMm52EO2-dA

Itt meg egy cikk arról, hogy mi kell ahhoz, hogy eredményesen agilityzhessünk vele: [link]

Úgy vettem észre, az európaiak és az izraeliek nem nagyon dolgoznak velük, inkább az amerikaiakra jellemző, ezért én onnan fogok majd venni, ha lesz pénzem meg lehetőségem rá, hogy tartsak.

Ha végül úgy döntesz, hogy veszel egyet, láthatom majd én is?

2012. aug. 12. 16:23
 6/10 A kérdező kommentje:
Most kint vagyok amerikai rokonoknál, náluk van a közelben kennel, el fogunk menni megnézni. Hátha sikerül innen hazavinni egy kölyköt.
2012. aug. 15. 01:23
 7/10 Samorodok válasza:

Hello.

Nearest kennels of Canaans are in Czech Republic and in Poland.

www.chanyah.cz

www.canaan-dog.pl

2012. nov. 19. 13:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Sikerült kutyát szerezni?
2012. nov. 21. 06:02
 9/10 A kérdező kommentje:
Most már tavaszig nem is akarunk, mert kerti kutya lenne. Megvan a tenyésztő, megnéztük Németországban a kennelt, nagyon intelligens, okos és szép kutyák, igazi házőrzők. Egy kant előjegyeztek nekünk.
2012. nov. 21. 15:06
 10/10 Tamas Gábor Tamas válasza:

[link]

MÁR VAN EGY TENYÉSZTŐ

2017. dec. 6. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!