Bántja a nyest a kiskutyát?
Több helyen olvastam, hogy a nyest elriasztására jó módszer a kutyaszőr, kutyaürülék, mert a nyest elkerüli a kutyaszagot.
Arról azonban nem találtam semmit, hogy ez kiskutyánál is igaz-e, akinek ugyan az ijesztő kutyaszaga meg van, de fizikailag nem jelent kihívást a nyestnek, simán el tudná pusztítani.
Kell az udvarban tartott kiskutyánál extra védelemmel készülni nyest ellen?
2,5 hónapos Jack Russel Terrier-ről van szó, tehát kicsi és védtelen még, csak az a kérdés, hogy van-e mitől védeni (lesz zárt kutyaháza és egy kb. 30 m2-es elzárt saját területe éjszakára, de a nyest be tud jutni, ha akar).
Az nem kérdés, hogy ha akarja, akkor fizikailag tudja bántani a nyest, csak arra számítok, hogy ez nem merül fel, mert eleve elkerüli a kutyákat a szaguk alapján, függetlenül attól, hogy ekkora vagy ennél nagyobb más állatokat (pl. tyúk) simán megtámad. Még nem hallottam róla, hogy kiskutyát bántott volna, de egy aggódó anyuka beültette a fülembe és szeretnék meggyőződni, hogy megalapozott-e ez az aggódalom vagy csak olyan "logikus" és természetes, hogy mindentől meg kell óvni a kiskutyát.
Nagyon nem mindegy a helye előkészítése szempontjából, hogy "nyestbiztos"-e a helye. A házba csak végszükség esetén hoznánk be, fontos lenne, hogy a kinti helyét szokja meg teljesen és ne később kelljen "kirakni", ami sokkal nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!