Lehetséges, hogy egyszer majd kutyás sportok is szerepelnek az olimpián?
Látom nem érted h mi a problémám...
Ezzel tisztában vagyok, már csak azért is mert nem egy VB-n illetve EO-n vettem részt, akár azt is mondhatjuk h a körülményekhez képest eredményesen.
Számomra az ilyen szintű ledegradálás az elkeserítő, amivel itt is és még sok helyen találkoztam már....furcsa...
Az tök jó, hogy a border meg a mudi inkább tereljen, de erre Mo.-n nagyon kevés embernek van lehetősége. Egyrészt, ha nincs saját nyájad, akkor eleve óriási hátránnyal indulsz, másrészt nyájhoz elmenni ma nem nagyon van lehetőség. Én budapesti vagyok és 1,5-2 óra utazással tudnám csak elérni a legközelebbi ilyen helyet, ezért az utóbbi időben nagyon ritkán jutunk el. Nagyon jó lenne, ha mindenkit, aki terelőfajtát tart, rá lehetne venni, hogy tereljen, különösen, akik tenyésztenek, de be kell látni, hogy ezt a sportot eredményesen űzni hatalmas idő és pénz. Nagyon szerencsésnek mondható az, aki legalább havonta egyszer el tud menni edzeni. Egy edzés a hozzánk legközelebbi helyeken 2000-2500 Ft és akkor még nem fizettünk a benzinért, míg az agility nálunk 500 Ft/ alkalom és BKV-val vagy 10 perc autózással elérhető. Ezért úgy gondolom, hogy az agilitynek óriási szerepe van a terelőfajták munkakészségének megőrzésében.
Általánosítani meg nem szabad, az agility tömegsportnak számít a kutyásoknál, nem 2 ember űzi. Azt mondani, hogy az agilitysek bunkók olyan, mint azt mondani, hogy a focisták azok. Melyik focisták? A kukutyini öregfiúk csapat tagjai? Vagy a Manchester United tagjai? Vagy az a néhány általános iskolás gyerek, aki délutánonként a ház előtt focizik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!