Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha vissza vinnénk kell fizetni...

Ha vissza vinnénk kell fizetni érte? És esetleg egy másikat, hozzánk passzolót elhozhatnánk?

Figyelt kérdés

Sziasztok!!

Fél éve fogadtunk örökbe menhelyről egy kutyust. Elkövettük, pontosabban inkább nagypapám azt a hibát hogy külső alapján választotta ki a kutyát. Már gondolkodtunk rajta hogy vissza visszük a menhelyre. Nem tudom meddig tudunk még harcolni vele. Nagyjából le sem szar csak akkor csóválja a farkát ha enni kap és ha simogatom megunja és el megy szaglászni. Én próbáltam közelebb kerülni hozzá, túrákra vittem meg sokat sétáltattam, erdőben, mezőn minden fele. Mégis szó szerint küzdünk vele és nagyon tartunk tőle hogy este meg fog tenni egy két olyan dolgot amit nem kéne.

A kérdéseim:

Ha vissza vinnénk kell érte fizetni hogy "vissza vegyék"?

Hozhatunk helyette egy másikat aki jobban illik a családhoz és megfontoltan választjuk ki??

Tudom hogy nem lehet cserélgetni a kutyákat de már nem hiszem hogy sokáig bírjuk vele.

2012. aug. 9. 09:07
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
79%

Milyen fajta, vagy milyen keverék? És konkrétan mi az, amit nem bírtok benne? És miért tartotok a kutyától? Agresszív?

Egyébként fizetni nem kell, de nem biztos, hogy van kapacitásuk visszavenni.

2012. aug. 9. 09:11
 2/24 anonim ***** válasza:
84%

Van egy rossz hírem.

Nem a kutyával van gond.

Ha másik kutyát vennétek magatokhoz, az is ilyen lenne.

A jó hír:

Sosem késő helyrehozni az elrontott nevelést.

Kiképző vagyok, nem egy ilyen kutya-gazda párost láttam már sajnos...

Így látatlanban nem adhatok sajnos tanácsot, mert a gazdik elmondása gyakran nem fedi a valóságot ill. félreértelmezik azt.

Javaslom, tegyetek egy próbát egy kutyasulin, vagy írj privit, ha van még kérdésed.

(Mellesleg ha visszavinnétek a kutyát szerintem nem adnának másikat - pont azért, mert nem a kutyában van a hiba.)

2012. aug. 9. 09:13
 3/24 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem vidd vissza és valld be, hogy nem jól sikerült választani. Fizetni nem kell érte, bár én kételkedem, hogy adnának egy második esélyt. Segítséget is nyugodtan kérhettek (azért lássák, hogy mindent megtesztek).
2012. aug. 9. 09:13
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
De most mi a baj vele, amit nem bírtok sokáig Meg hogy harcolsz vele?? Agresszív? Tönkretesz dolgokat? Vagy csak nem nyalja a talpad? Nem értem. De ha visszaviszed szerintem nem kapsz másikat. Èn a helyükben nem.adnék.
2012. aug. 9. 09:15
 5/24 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!!

Nem a kutyától félünk hanem hogy valami vissza fordíthatatlant tesz.

Problémák:

Úgy hoztuk el hogy barátságos más kutyákkal, de kerítéssel ront a másik kistestű kutyámra, a nagytestű kutyámat is földre vitte már, a macskákat sem tűri el pedig most rengeteg cica van a szomszédban és azt is mondták hogy feljelentenek ha még egyszer meglátják hogy kifordítja az egyik cicájukat. (mi udvarunkban).

A baromfikat sem tűri el, bár ez elég alacsony szinten van, viszont most már kezd erősödni, mert séta után unokatesómat is elrántotta és ha nem lépünk közbe annyi a kiskacsáknak.

2012. aug. 9. 09:20
 6/24 A kérdező kommentje:
jaj és azt ne értsétek félre hogy beviszem és másikkal jönnék haza. Hanem ismerkednék vele, bár itt nem sok lehetőség van rá. Nem segítenek nekünk a választásban, megkérdeztem a vezetőtől hogy bent van e még egy kutya erre a választ sem tudta de azt se tudta merre volt a kutya. Tüzelő szukát raktak össze egy kannal. És nem engedik hogy sétára vigyük a kutyát. Ráadásul rögtön ránk akarták sózni a kutyust hogy már aznap vigyük is.
2012. aug. 9. 09:24
 7/24 anonim ***** válasza:

Ha menhelyről lett elhozva a kutya, akkor nyilván van örökbefogadási szerződés. Az az irányadó, ami abban áll, el kéne olvasni.

Lehet, hogy "visszaveszik" a kutyát, de időbe telhet, míg felszabadul egy helyük, ahova el tudják helyezni, addig is nektek kell gondoskodni róla.

Meg lehet még sok más variáció is.

De abban majdnem biztos lehetsz, ha visszaviszel oda egy kutyát, akit már kihoztál másikat nem adnak cserébe.

Ámbár, ha a nagypapa hozta ki, akkor másvalaki nevére ki lehet hozni kutyát. De nem ajánlom. szerintem elég az az állatsereg, ami már megvan.

Mennyi idős volt a kutyus, amikor ki lett hozva?

2012. aug. 9. 09:25
 8/24 anonim ***** válasza:
86%
Azt tudnod kell ,hogy ha menhelyről fogadsz örökbe kutyát annak a lelke is kicsit össze van kavarodva mivel az előző gazdájától el szakították még akkor is ha őt ki dobták ,ő ezt nem úgy fogja fel.Sok idő kell ahoz ,hogy egy kicsit "nylítabb' legyen a kutya és szeretet éhesebb. Tiffany kutyámat is menhelyről fogadtuk örökbe ,neki az volt a szerencséje ,hogy amikor kidobták az utcára fél évesen mi másnap telefonáltunk mert megtaláltuk az interneten és elhoztuk egy pár napra rá amikor ivartalanítva lett és oltva.Ő nem töltött el olyan sok időt a menhelyen .Az is lehet ,hogy a ti kutyátok egyedül van és lehet ,hogy társ kellene . Nem az a megoldás ,hogy rossz kutyát választottatok és vissza kell vinni ,a kutyák nem jegyek őket nem lehet csak így "beváltani" ha nem akarod .Ha vissza viszed össze töröd a szívét ,mert lehet ,hogy már hozzátok szokott valamennyire.Azt ajánlom ,hogy taníts neki tükkőket ,jobban ismerjen meg a kutya téged. Ha sokat foglalkozol vele akkor nagyobb lesz a kötelék kettőtök között. :)
2012. aug. 9. 09:39
 9/24 anonim ***** válasza:
90%
Ha vissza viszitek nem hiszem ,hogy adnak másikat ,mert azt fogják gondolni ,hogy nem vagytok kutya tartónak valók ,hogy így cserélgetitek a kutyákat. Ez nem kártya ,hogy cserélgetni kell .:)
2012. aug. 9. 09:41
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értem. Már van 2 kutyátok.

Látszik, hogy ezzel a harmadikkal sem bírtok.

Akkor minek egy másik??

És a leírtak alapján egyértelmű a probléma...

Nincs semmi baja annak a szerencsétlen kutyának, csak TI nem vagytok megfelelő gazdái.

2012. aug. 9. 09:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!