Kell-e máshogy nevelni egy pitbullt mint más kutyát vagy hülyeség ez a megkülönböztetés a többi fajtától?
Figyelt kérdés
Köszi!2012. aug. 8. 22:12
1/4 anonim válasza:
A túlzott megkülönböztetésnek nincs értelme, mert ugyanúgy kutya, ugyanabba a fajba tartozik. Én inkább úgy mondanám, hogy jobban oda kell rájuk figyelni minden téren, még nagyobb hangsúlyt fektetni a szocializációjára, tanítására, falkasorrendre, mint általában más fajtájú kutyáknál. De ez is talán inkább egyedfüggő, mert egyik pitemet bárki lekenyerezheti, a másik pedig nagyon domináns, de mindig tudom kezelni.
Én csak attól mászok falra, amikor a sok írástudatlan ember szerint a piteket nem lehet megsimogatni, hanem ütni verni kell, és akkor lesz jól nevelt.. nagyon ostobák.
2/4 anonim válasza:
Nekem is pitem van, a szocializáció elengedhetetlen, én most fontolgatom a kutyaiskolát, mivel hiába nőtt fel sok kutya közt a kanokkal szemben nagyon domináns, és ha őt dominálják hajlamos az agresszióra... Amúgy értelmes okos semmi gond nincs vele, behívásra is azonnal reagál, kaja féltés sincs, simogathatja bárki.
3/4 anonim válasza:
Csak megerősíteni tudom az előttem szólókat, a szocializációra és az irányíthatóságra nagyon oda kell figyelni, pusztán azért, mert ha egy pitbull sérülést okoz, az sokkal nagyobb, mintha egy tacskó vagy egy vizsla teszi.
4/4 anonim válasza:
nagyon egyszerű... ivartalanítás, szocializáció, következetes nevelés és nem bántani!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!