Kullancs avagy valami más?
Sziasztok! Ma a 4 hónapos spániel kutyusomba, három kullancsot találtam a nyakán, a fején, és jobb oldalt a szája felett. Kiszedtem mindegyiket csipesszel, nem szakadt bele a fejük. Viszont a kullancsok helyén nagy puklik vannak megdagadva?! Ez normális?
A másik kérdés pedig, hogy a kullancsok kivétele után 6 órával levittem sétálni. Először nem is nagyon néztem, hogy sántít. De egy idő után kb. 100 méter után észrevettem, hogy sántít és alig akar jönni. Persze megálltam, és elkezdtem vizsgálni, a bal első lábát. Nem találtam benne semmit. Még vagy 5x. megálltam, tüzetessen mindent átnéztem,(még itthon is) meg-meg szorítgattam, de nem mutatta jelét semmi fájdalomnak, ám utána még mindig sántított, és itthon a lakásban is sántít!
Az lenne a kérdés, hogy lehet ez akár attól, hogy az egyik kullancs fertőzött volt, és átadta a kutyának a magában hordozódó vírust? Van esély rá, hogy ilyen hamar kimutatkozzon, akár lebénulás képében?
Nagy izgulok érte, kérlek segítsetek, akinek volt hasonló vagy valami!!! Előre is köszönöm!!
Jó későn vetted észre...
A bénulás nem kullancs miatt lehet. Viszont, ha ott is van Babézia, figyelned kell a kutyádat. A sántítás lehet, javulni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!