Azért kell sokat költeni a tenyésztőnél a kölyök vásárlására hogy ne járjak így?
Ismerősöm vett egy amstaff kutyát 30 ezer forintért, nem elment a lakásra vagy a házhoz ahol állítólag van a tenyészet hanem egy csomagtartóból választotta ki másik 4 kutya közül az ővét.
Na és az első fél évében a kutya valami beteg lett, és elvileg van valami állatkórház BP-n ahol megműtötték 130 ezer forintért.
Azóta nem volt baja de szerintem ez nem szokványos.
Nem evett meg rossz volt a hangulata a kutyának. Nem tudom miilyen beteg volt.
Szóval ezért kell nem spórólni a kölyök megvásárálásánál, mert jól hangzik, hogy kapok 60 ért rottweilert, ha utána meg költhetek a műtétjére 130 at?
Elég gáz, ha valaki csomagtartóból vesz kutyát...
Nekem az a minimum, hogy elmegyek a helyszinre, megnézem a szülőket stb...
2. vagyok
Szerintem nagyon jó hogy ide írja legalább fel nyílik az embereknek a szeme, hogy a szaporítótól vett kutya nem fajta tiszta és nem egészséges
Aki képes csomagtartóból kutyát venni, annak nem nyilik fel a szeme ennyitől sem... Nem tudom mit vár, ha valaki csomagtartóból vesz kutyát.
1. voltam.
Attól fajta tiszta,nem tudom miről beszél az előttem író,de hogy nem 100%-osan egésséges az biztos!
Tenyésztőtől kell kutyát venni.
Ha tenyésztőtől veszed a kutyust, akkor valószínűbb, hogy nem lesznek meglepetések, csatlakozva az előttem szólókhoz, viszont a tartási körülmények nem mellékesek a betegség kialakulásánál.
(A "fajta tiszta" kifejezés a kitenyésztett fajta génállományára, külső megjelenésére és általános jellemére vonatkozik, nem a törzskönyvre. Papírok nélkül is el lehet hozni kutyát tenyésztőtől, attól az még nem korcs.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!