Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek jól gondolom?

Szerintetek jól gondolom?

Figyelt kérdés
Jövôhéten lesz kiskutyánk, 3 hónaposan kapjuk meg a párommal. Ideiglenesen velünk lakik két barátunk, akik szintén nagyon fogják szeretni. Nekem személy szerint van egy olyan meglátásom, hogy nem lenne jó, ha ôk is etetnék és elvinnék sétálni, mert mi vagyunk a gazdái és nem szeretném a kutyát összezavarni. A kérdésem az lenne, hogy jól gondolom e ezt, vagy eltúlzom a dolgot????
2012. aug. 8. 14:49
 1/9 Szilvi & Argos ***** válasza:

Szerintem helyesen gondolod!

Egy kölyökkutyának kiegyensúlyozott, következetes napirendre, bánásmódra és nevelésre van szüksége. Azok az emberek neveljék, etessék, sétáltassák, akikkel együtt fog élni később is. Az más, hogy a barátok is játszanak vele, simogatják...ez még jól is jön a szocializációhoz!

2012. aug. 8. 14:53
 2/9 anonim ***** válasza:

Eltúlzod. Együtt fogtok élni, azt elvárod hogy alkalmazkodjanak a kutyához, de nem lehet vele kapcsolatuk? Ha a kutya szívesen megy majd velük is sétálni, akkor miért ne? Egy kutyát nem lehet így összezavarni, attól még Rád is ugyanúgy fog hallgatni. Az etetés...azt mindenki döntse el maga. Engem nem zavar, ha a szüleim adják oda a kutyámnak a kaját, ők is ugyanúgy csinálják, mint én. A kutya csak engedéllyel ehet.

Semmi értelme nem lenne annak, ha letiltanád őket a kutyáról. Főleg mert a kutyádnak nem mondhatod azt, hogy őket ne szeresd. Ha meg szeretik ők is egymást miért baj a séta? Attól még Te maradsz a gazdi.

2012. aug. 8. 14:56
 3/9 Akiteki ***** válasza:
Attól függ, milyen fajta és mit vársz el tőle. Egy totál egygazdás jövőbeni őrző-védő kutyának valóban nem szerencsés, ha mindenki kutyája. De egyéb esetben miért irigyelnéd tőlük? Jól fog jönni még a segítségük, ha nem vagytok otthon.
2012. aug. 8. 15:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem etesse a gazda. Nyugodtan vigyék el sétálni a barátaid, de a gazda többször vigye, s ügyelj rá, hogy nevelési kérdésekben a te meglátásodat kövessék (ebből tapasztalataim szerint sok probléma adódhat). Nyugodtan sétáltassák tehát, de neked többet kell vele foglalkoznod, egyszerűen azért, mert ha rosszul méri fel, ki a gazdája, nagyon szomorú lehet, mikor a barátaid (azaz a vélt gazda) elköltöznek. De nem kell túllihegni a dolgot, mert ha mégis így alakul, akkor a kiskutya azért gyorsan túlteszi magát ezen. :)
2012. aug. 8. 15:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez egy kényes téma. Ki kell alakítani a kellő függést feléd a kutyában és a tudatot, hogy te vagy a gazdája és ezt fent is kell mindig tartani. Ha ez sikerül, akkor semmi gond nem lesz azzal, hogy mások is foglalkoznak vele -persze ha nem akarod munkakutyaként használni, mint írták már. Hogy ezt hogy tudod kialakítani, mennyire zavaró benne, ha már rögtön az elejétől egy nagyobb csoport foglalkozik és törődik a kölyökkel, az sok mindenen múlik, de első sorban rajtad és a kölyök temperamentumán. A kutya ahhoz fog húzni, ahhoz az emberhez fog becsatlakozni, aki mögé be tud állni, akit a legmagabiztosabbnak, legdominánsabbnak lát, akinél elhiszi, hogy ő maga biztonságban van. Nem ismerlek téged, de ha csak matematikailag vesszük is, több ember esetén kisebb az esélye, hogy te leszel a szemében ez a biztos vezér alak.
2012. aug. 8. 15:14
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ha a kutya az ember legjobb barátja akkor neked is a legjobb barátodként kell rá tekintened. A kutyák tudják hogy igazán kihez tartoznak. Ha egy alomban nő fel gondolod nem tudja ki az anyja?
2012. aug. 8. 16:15
 7/9 anonim ***** válasza:

etetni inkább csak ti etessétek!!

sétálni ők is elvihetik ha akarják,de ügyeljetek rá hogy ti többet vigyétek el és játszani is többet játszatok vele mint a barátaitok!! akkor nem lesz gond szerintem..

ha meg el kell mennetek pár napra ahova a kutyus nem mehet akkor jól fog jönni a két barát aki ismeri a kutyát és tud vele foglalkozni! az ilyet meg kell becsülni,nekünk is volt egy ismerősünk akire rá hagyhattuk 5 napra is a kutyát ,de neki is lett egy kutyája és nem jönnek ki az én kutyámmal így oda már nem vihetem szóval vagy jön velem vagy itthon maradok!!

ha többször sétáltatjátok és foglalkoztok vele akkor titeket fog gazdáinak tekinteni, kaját viszont jobb lenne ha csak ti adnátok neki!! mivel még naponta 3x kap enni és abból 1x ők adnak neki az nem gond, de mindig arra kell törekedni hogy a kutya a legtöbb dolgot tőletek kapja!!

2012. aug. 8. 16:31
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha a ti szabályaitokat betartják, akkor miért ne? Akkor segítenek és biztos lesz olyan helyzet, hogy jól is fog jönni, ha viszont nem úgy szeretnék nevelni, ahogy ti, akkor inkább ne, mert akkor csak belerondítanak.
2012. aug. 9. 02:57
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A párom és én nagyon fogjuk szeretni, ezt érezni fogja. Nekünk macskánk volt, egy év volt, mire kihevertük, hogy eltûnt. Nagyon ragaszkodott hozzánk, és csak minket fogadott el. Amíg a szüleimmel laktam volt sok kutyánk, de ez most más. Tudom, hogy megváltoztatja az életünk. Nem akarom ôt senkitôl eltiltani, csak azt szeretnénk, ha olyan kutyust sikerülne nevelni belôle, aki jön utánunk póráz nélkül is, hallgat ránk és nem megy oda akárkihez, aki hívja. Majd megbeszélem a barátainkal, hogy mi etessük és leginkább mi vigyük sétálni, de itthon nyugodtan játszanak vele. Szerintem ez így jó lesz.
2012. aug. 10. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!