Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen (fajta) kutya illik...

Milyen (fajta) kutya illik hozzám?

Figyelt kérdés

Az első kutyám lenne. Lány vagyok, és körülbelül 13-14 éves lennék, amikor megkapnám. Imádom az állatokat. Átlagos-nagy méretű kertünk lesz, és kint tartanánk, szerintem a házba is bejöhetne, de inkább kint. A közelben van egy folyó, és egy tó. Sokat sétáltatnám, nyugisabb sétákra gondolok, és játszanék vele, meg persze, ha nem fog félni a víztől, ha szeretni fogja, akkor a tóba is bemehet, a folyóba inkább nem engedném (nem olyan gyors folyású a folyó, sőt van lassabb része is, én is voltam már benne, térdig, de inkább nem...). Szeretném őt tanítani, értelmes, engedelmes legyen, elég türelmes, határozott és lelkes vagyok. Hűséges, ragaszkodó legyen, lehessen ölelgetni, szeretgetni. Örző-védő ösztön is jó lenne, idegenekkel ne legyen túlságosan kedves és barátságos. Más kutyákkal is kijöjjön, főleg egy cicával, bár nem hiszem, hogy gyakran találkoznának. Nagyjából reggel fél nyolctól, délután kettőig lenne egyedül, ez persze, csak akkor érvényes, ha iskola van, de ha szünet, vagy hétvége akkor se lennék/lennénk mindig otthon, ha hosszab időre mennénk el, akkor megkérnénk valakit, hogy jöjjön elhozzánk, etesse meg, játszon vele.. De egy átlagos nap minimum 4-5-6 órát tudnék foglalkozni vele, vagy többet, de kevesebbet biztos nem! Közepes, vagy nagy testű kutyát szeretnék, a szőr hossza mindegy, és szuka lesz. Játékos és vidám legyen.

Remélem nem hagytam ki semmilyen fontos információt, ha mégis írjátok le, hogy mit hagytam ki.

Köszönöm előre is!:)

2012. aug. 7. 23:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
*segítség nélkül
2012. aug. 8. 06:21
 12/25 anonim ***** válasza:
16%
Vegyél egy vizslát.
2012. aug. 8. 09:11
 13/25 Állatvédő :) ***** válasza:
31%
Golden retriever :) mindenre pipa csak egy hiba van ... Túl kedves . Szinte olyan , mint egy labrador csak szerintem szebb .
2012. aug. 8. 09:17
 14/25 anonim ***** válasza:
0%
vegyél inkább 1 házigörényt..... és egyépként labrador de abból is 2 kell a te esetedben....
2012. aug. 8. 10:01
 15/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm (majdnem) mindenkinek!

#1 válaszoló: Én képes vagyok ilyenre, megteszem. Mamámék kutyájával is képes voltam mínusz 20 °C sétálni és játszani vele, mert kiakart menni, és játszani szeretett volna, de ez nem tíz percig tartott. Nem azt mondtam, hogy hat órát fogok vele foglalkozni egy nap, hanem, hogy annyit is tudok majd, ha engedni az időm, de amikor elhoznánk akkor már több időm lenne, mivel a suli végén, nyár elején hoznánk, persze ha lesznek kiskutyák, mert nekem még sokkal töb időm van hetedikesen, mint a testvéremnek tizenkettedikesen. Meg nekem a tanulás könnyen megy (még), gyorsan tanulok, gyorsan fogok fel mindent. Nem fogom megunni, és megtudom, hogy a kutya nem fogja egyből tudni az ülést, meg a többit, tudom, hogy idő kell hozzá, de mint írtam elég türelmes, és lelkes vagyok. És nem ő lenne az első kutya, akit tanítanék, tanítanánk, mert keresztanyuméknak is van egy kutyájuk, azt is tanítottam, másik papáméknak is volt egy kutyájuk, az is hihetetlen okos volt, őt is tanítottam néhány dologra.

Nem értem miért rossz hozzáállás az, hogy szuka lesz? Eldöntöttük már, hogy nem szeretnék kan kutyust.

#2 válaszoló: Én nem szeretnék nagyon ritka fajtát. Vannak elképzelések, hogy milyen fajta tetszik, meg ilyenek, mert van egy nagyon jó kutyás könyvem (Kutyák Enciklopédiája), és ott szinte majdnem mindent elolvastam.

Van a közelben egy kutya suli, szóval az lehetséges lenne.

Vadász, juhász, pásztor, ÖV? Erre nem tudok válaszolni.

3# válaszoló: A groenendael nekem is tetszik.

4# válaszoló: -

5# válaszoló: Én nem úgy állok hozzá, hogy megkapom a kutyát, és egyből mondom neki, hogy ül, akkor leül, ha hívom, akkor egyből jön.

Amikor megkapnám nem lenne egyedül, az biztos.

Mivan a felfogásommal?

Az örző-védő nem olyan fontos, de legalább ugatással jelezzen, ha valaki beakar jönni, bár ezt szerintem minden kutya megteszi, szóval inkább családi kutya legyen akkor.

Az érettségi még nagyon messze van.

Én vagyok elég türlemes nem a kutya…

6# válaszoló: Nem rég lettem 13 éves. Én is inkább úgy gondolom, hogy én válasszak kutyát, és ne a kutya engem, mert akkor bennem lesz egy ideig, hogy én nem őt akartam, vagy egyik kutya se választ, persze attól ugyanúgy szeretném őt. Mert a macskánál az oké, mert minket a macska választott ki, de vele ugye nem kell annyit foglalkozni, mint egy kutyával.

7# válaszoló: Én ezt a 6 óra foglalkozást nem egy huzamban gondoltam, meg szerintem a kutya is egy idő után megunja majd a játékot. A magyar fajtájú kutyák közül legjobban a Pumi és a Mudi tetszik, szóval őket sem zártam/zártuk ki.

8-9 # válaszoló: - :)

10 # válaszoló: Én is szoktam járni kutya versenyekre, meg ilyesmikre, minden évben elmegyünk. Hát igen, a kölyök kutyák szinte mindenkivel elmennének, és olyan aranyosak, hogy szerintem én már elhoztam volna nagyon sokat. Tudom, felelős leszek 10, vagy több, mint 10 évig egy csodálatos állatért.

12# válaszoló: -

13# válaszoló: Keresztanyuméknak labrador van, az meg szinte majdnem olyan, mint egy golden r. csak talán hosszabb a szőre az utóbbinak. Szerintem mind a kettő kutya fajta nagyon szép.

14# válaszoló: Nem értem mi bajod van…

Összeszedem azokat a kutya fajtákat amik tetszenek..!

2012. aug. 8. 15:04
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
10. válaszadó: Hát igen, a mudisokra gyakran mondják, hogy elfogultak. Ám aki ezt mondja, az nem tudja, hogy a mudi mindenhol elfér, tartásra tök igénytelen, a család minden tagja kenyérre kenheti, ha akaord, öleb, ha akarod, munkakutya, kutyaiskolákban simán lealáz bárkit, beleértve a bordereket, általam ismert kutyás sportok közül minden eredményesen űzhető vele, plusz az engedelmes, ügyességi, nyomkövető, sőt, felső mérethatáron lévő mudival még az őrző-védő is, mert nagyon erős fogása van, vadászaton is jól szerepel, s terelni is nagyon jól lehet vele, jelző kutyának is kiváló. Szóval elképesztő kis kutyák, egy kezdő, lelkes kutyatartó számára tökéletesek arra, hogy mindent kipróbáljon, ami csak érdekli, s ami jobban tetszik neki, abba belemélyedjen :) Én is még úgy vagyok vele, hogy azt se tudom, mibe kezdjek először xD De hát természetes, hogy ilyen univerzális fajtáról van szó, a magyar pásztoroknak komoly és sokrétű elvárásaik voltak a kutyáikkal szemben, s mivel nem olyan népszerű a mudi, még nem sikerült elrontani. De most már elég a fanboy szövegből. Kívánom a kérdezőnek, hogy találja meg a számára legjobb kutyát! :)
2012. aug. 8. 16:08
 17/25 anonim ***** válasza:

Haha, bizony utolsó, szó szerint így vagyok én is! :D A szánhúzást említetted? Mi azt is szoktunk xD

Kérdező, majd írd meg melyikek tetszenek, akkor tényleg könnyebb választani. Szerintem jó gazds lehetsz majd.

2012. aug. 8. 17:54
 18/25 anonim ***** válasza:

szerintem (aki azt mondta h megunja majd úgyis) nem valószínű h meg fogja unni, mert ki tudja mióta szeretne ilyen lelkesen kutyust? valószínűleg jó ideje és ha már majdnem egy évvel előbb ezeken a dolgokon gondolkozik akkor biztos vagyok benne h felelős állattartó lesz aki még a mínusz 20 fokban is kint fog vele játszani/sétálni.

egyébként engem is érdekelne melyikek tettszenek neked és akkor majd talán segíthetek keresni is (időben persze nem most) ha szeretnéd :))

2012. aug. 8. 19:04
 19/25 A kérdező kommentje:

Nincs komolyabb sorrend, a könyvben voltak így...

Pumi, Mudi, Groenendael, Ír Szetter, Golden Retriever, Angol Cocker Spániel, Bertnáthegyi, Erdélyi kopó (ilyen volt papáméknak), Finn spicc, Hosszúszőrű skót juhászkutya, Tibeti masztiff, és még szerintem lenne pár, csak lehet, hogy elsuhantam felettük. Próbáltam nem kiírni az összes fajtát, és hát szerintem sikerült.

2012. aug. 8. 20:24
 20/25 anonim válasza:

Ha fajtiszta kutyát akarsz akkor én a golden retrivert ajánlanám.(arra vigyázz gyerekkorukban nagyon szeretnek rágcsálódni azén kutyám (golden r, bolognese és spániel keverék)(és a játékosságát a goldentől örökölte, bosszúállóságát a spánieltől)goldeneket nehéz tanitani de nagyon szeretni való kiskutyus

[link] ----->(épp alszik nagyonhasonlit a gyerek goldenhez)ITT A

KUTYÁM KÉPE NAGYON ARANYOS 2 HÓNAPJA KÉSZŰLT A KÉP (MOSTMÁR KICSIT NAGYOBB OLYAN 5 CM-REL DE A TÖBBI NEM VÁLTOZOTT)NÉZZÉTEK MEG :) HA KELL VALAMIEN SEGÍTSÉG MSN:pok20@windowslive.com

facebook:Szemerei Zoltán ádám (csontváz a képem)

email:pok20@citromail.hu

2012. aug. 8. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!