Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért baj ha egy kutyának...

Miért baj ha egy kutyának szájzára van?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy milyen problémákkal járhat?
2009. júl. 20. 12:10
 1/9 anonim ***** válasza:
22%
Mi az a szájzár? Ilyet még nem hallottam.
2009. júl. 20. 12:29
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom Te mennyire ismered, ezeket a kutyákat, amiker ezt mondják, de, ilyen nincsen.... Csak, annyira erősen harap rá valamire h., nagyon nehéz leszedni róla... Tapasztalatból mondom...
2009. júl. 20. 12:29
 3/9 anonim ***** válasza:
54%
nem tudja kitátani a száját és így enni-inni sem tud..ilyenkor máképpen kell táplálékhoz juttatni..és a folyadékpótlás nagyon fontos mert könnyen kiszáradhat ami halálhoz vezethet
2009. júl. 20. 12:30
 4/9 anonim válasza:
45%
például azzal, hogyha valakit megharap, nem lehet leszedni róla, mert szájzára van és csak úgy tudja elengedni ha kitépi a húsát. nekem volt ilyen kutyám.
2009. júl. 20. 12:58
 5/9 anonim ***** válasza:
Mindezek mellett (a legtöbb fajtánál) oxigénhiány is felléphet, aminek ájulás lehet a vége de lehet súlyosabb következménye is. Nagyon kevés olyan fajta van aki teli fogásnál le tudja fordítani az orrgyököt és kap levegőt fogás közben is...
2009. júl. 20. 15:53
 6/9 anonim ***** válasza:
A szájzár egyébként egy izomlazító szurival megoldható, csak kéznél kell lenni egy orvosnak.
2009. júl. 20. 15:54
 7/9 anonim ***** válasza:

Mert a szájzár az egy betegség, mint az első beíró is írta, szomjan és éhen pusztulna.

Amikor a kutya harc közben erősen szorít és nem engedi el a "zsákmányt" csak a köznyelv szerint szájzár.

Felfokozott idegállapotban van és ezért nem lehet irányítani, azaz az ember nem tudja.

A kutyák amikor egymással verekednek, olyan fogást keresnek a másikon, amitől annak vissza harapását meg tudják akadályozni. Tudja, ha jól megtartja a fogást, ő lesz a nyertes.

Mivel az emberek rosszul avatkoznak be a kutyák harcába, még jobban harcra ingerlik őket, így a látvány az, hogy nem akarja elengedni. Ilyenkor mondják biztos szájzárat kapott.

Ugyan ez történik, ha valamit el akarunk venni a kutyától. Szorítja, mert meg akarja tartani, mi huzzúk, ő még jobban szorítja, hogy az ővé maradhasson.

2009. júl. 21. 06:12
 8/9 anonim válasza:
Lassan jó lenne helyükre tenni a dolgokat.A szájzár valaminek a tünete, nem önálló betegség.Előfordulhat epilepsziás roham közben,de a tetanusz egyik tünete is,persze még sok minden kiválthatja.Bizonyos kutyafajták,amelyek rendkívül erős fogáskészséggel rendelkeznek,mint pl.a pit,hajlamosak egészen a végletekig tartani amit megfognak,de ez nem betegség.A szájzár valóban okozhatja az állat éhen és szomjanhalását,feltéve ha nem pusztul el előbb a szájzárat kiváltó alapbetegségben
2010. okt. 3. 14:27
 9/9 anonim válasza:
Nincs szájzár csak neveletlen kutya. Láttam már olyan hogy a MEGNEVELT kutya csak sétált az őt körülvevő és piszkáló gyerekek között, jött az improvizált támadó addig szorította amíg a gazdája rá nem parancsolt hogy elengedni és szót is fogadott a kutya.
2016. jún. 4. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!