Hogyan kellene kutya"kocsit" csinálni?
Sziasztok!
Van egy 2011.05.09. születésű Am. Staff. kutyusom, és munkakutyának is szeretném használni!
Nemrégiben vettem neki egy bőrhámot, amivel kitűnően fut mellettem. Biciklivel még nem próbálkoztam. A lényeg az lenne, hogy egy könyvben (Barangolás a Kutyák világában), láttam egy munkakutyáról készült képet, aminek a hámjához egy kétkerekű kocsi csatlakozott. Ezt teherhordásra, esetlegesen kisgyermekek szállítására használják. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a "kocsit" hogyan lenne célszerű elkészíteni házilag, esetleg kapható-e valahol?
K-9-es kutyahámot már találtam, 7-8-9 ezer forintokért, amikre oldaltáskákat is lehet rögzíteni. Ha van esetleg valakinek ilyesmi, arról szeretnék minél többet megtudni.
Előre is köszönöm a válaszokat, segítségeket!
Szerintem egyszerűbb a kocsiban szállítás főleg akinek kombi autója van-nekünk is az volt vettünk hálót-de nagytestű kutyáknak rács kell leválasztónak. Volt benne box is amibe volt itató ha útközbe megszomjazott. Kis utánfutót készen tudsz venni -bár lehet tudsz barkácsolni is-én nem tudnák :P
Második válaszoló nagyon vicces :D
Köszi, de én nem magát a kutyát szeretném szállítani, hanem a kutyus legyen a "motor", és ő húzza a kocsit! :D
Olyasmire gondolok, mint egy talicska, tehát van két karja, amit a hámba lehetne akasztani, van egy rakodófelülete, illetve két kerék, mint talapzat. :)
Ilyesmire gondoltam, ha van ötleted, akkor tárt karokkal várom :P
bocsi akkor nem jól értelmeztem a kérdésed közbe a film "elvonja" a figyelmem.
Valami ilyesmi kisebbe?
Semmi gond! :)
Igen, ilyesmire gondoltam, annyi különbséggel, hogy inkább teher, mint személyszállítás célokra használnám. Szerintem nem kell nagy, körülbelül 70-80*60-70 cm. Tulajdonképp fogalmam sincs, hogy mekkora lehet egy ilyen, mivel még nem igazán láttam élőben! :)
Izomnövelésre szeretném használni, mivel a futás kevés szegénynek. Sajnos csak egy park van ebben a városban, ahová beengednek kutyákat is, és mivel a kutyusom nagyon érdeklődik a többi kutya iránt, ezért nem igazán tudok vele sokat futni. Arra gondoltam, hogy a 10 kg-s kutyakaját belerakom neki, aztán megnézzük mi lesz. :) Persze elsőnek csak szokatnám az eszközhöz.
Mellesleg télen, mikor még fél éves volt, nővéremet (45-50 kg) könnyedén elhúzta szánkóval :)
Először is szerintem ehhez súlyhúzó hámot lenne érdemes használni.
És kicsit olvass utána a súlyhúzás sportnak, onnan meglátod, h milyen kocsi legyen és hogy nézzen ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!