Szerintetek mennyire tiszta a vérvonala?
1 éves német juhászkutyám van. Apám vette meg, számomra kétesnek nevezhető helyről. Valószínűleg munkavonalú, nem pedig küllemkutya, a termete is nagyobb valamivel a társainál. Kíváncsi voltnék a véleményetekre, hogy szerintetek mennyire lehet tiszta a vérvonala.
Betegséges nincs, prosztataproblémái vannak kezdődőben, nehezen pisil, állatorvosi vizsgálat hamarosan lesz.
A képek nem frissek, kora tavasszal készül a legtöbbje, és sajnos nem is a legjobbak. De remélem azért látni, hogy milyen a kutya.
Akkora egy szerencsétlenek vagytok... Papír,papír,papír.
Nincs törzskönyve, így nem tudod felmutatni a felmenőit, ez tény. De ne mondja már nekem senki, hogy egy utolsó útszéli korcs kutya...
Ez egy gyönyörű német juhász. Igen, munkavonalú.
Ismerősömnek ugyan ilyen NJ kutyája van szukában, csak ő törzskönyves.
Inkább fogadnék el egy ilyet, mint egy show vonalú nyomorék hátút...
ha egy német juhász távolról sem emlékeztet a standardra, akkor az már rögtön munkavonal...?
ez simán csak egy "farkaskutya", egy átlagos német juhászra emlékeztető kutya. szeressétek, neveljétek, de ne firtasd miből van, és ne szaporíts vele.
#10-es, #11-es, köszönöm a dicséretet, legalább ti kimondtátok azt, amire vágyam: törzskönyv nélkül is rá lehet mondani, hogy a kutyám német juhász, mert nem korcsnak tűnik.
Tisztában vagyok vele, hogy csak fajtajellegű keveréknek mondhatom, azért én is böngészgetem itt is a sok kérdést, állandóan a törzskönyvvel jöttök. De írtam én is, hogy kétes helyről vette az apám.
Talán a kérdésben nem fogalmaztam meg normálisan, de igazából arra voltam kíváncsi, hogy első ránézésre annak néz-e ki szerintetek is, vagy láttok-e benne más fajtajelleget, vagy kevésbé német juhászos kiállást.
Szeretve, és tanítva van, most, hogy egyre inkább szocializáljuk, az a kevés gond is múlóban van, ami eddig volt vele, nagyon okos, tanítjuk, egyelőre csak fegyelmezőre, de szerintem vevő lesz az őrző védőre is.
Az egészségével pedig a prosztatán kívül nincs gond, ivartalanítás is tervbe van véve, a doki alaposan meg fogja vizsgálni valószínűleg, szerencsére jó állatorvos él a közvetlen közelben, még messzire sem kell menni.
ma 15:37
nagyon sok embernek az ilyen formájú kutya gyönyörű. A köztudatban pontosan ilyenek a németjuhászok.
ma 18:47
Nincs semmi baj a kutyáddal. Egy átlagos németjuhász, amilyen ezerszám él az embereknél.
A kérdésed volt elérthető, hiszen vérvonalról kérdeztél. Az pedig csak papírral rendelkező kutyáknál van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!